Coala Life på Microsofts Health Innovation Summit i Bryssel

Coala Life Microsoft ehealth

 

När Microsofts stora konferens "Health Innovation Summit”, med ett hundratal beslutsfattare från runt om Europa, gick av stapeln i Bryssel, var Coala Life inbjuden som partner där Coala Heart Monitor visar vad det intelligenta molnet kan skapa för möjligheter och lösningar för vården.
     På årets konferens låg fokus på förändring och utveckling av e-hälsa och hur man kan använda artificiell intelligens i kombination med människors erfarenheter för att skapa nya och mer effektiva vårdprocesser. Medverkade gjorde stora aktörer inom e-hälsa så som University of Cambridge, University of Oxford och representanter från Europeiska Parlamentet m.fl.
     Coala Heart Monitor använder Microsofts molnlösningar som en del av sin e-hälsotjänst. När en mätning är gjord skickar Coalan upp datan i molnet som Microsoft tillhandahåller. Där analyseras datan av avancerade algoritmer som kategoriserar in den i olika EKG-kategorier innan datan skickas tillbaka till appen där resultatet visas för användaren - allt inom loppet av bara några sekunder.
     -Vi är med och leder den digitala utvecklingen i Europa, och det är spännande att se hur långt vi trots allt kommit inom digitaliseringen av vården i Sverige, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

LloydsApotek först i världen att lansera Coala!

 

En av Coala Lifes partners är LloydsApotek, med närmare 80 apotek över hela landet. LloydsApotek är ett nytänkande apotek med uttalade ambitioner att förändra apoteksvärlden, vilket passar en tjänst som Coala perfekt. I början av februari lanserades Coala Heart monitor i 10 utvalda LloydsApotek och lanseras i hela landet under våren. 
     -Idag lever hundratusentals svenskar med dolda hjärtproblem och det känns fantastiskt att kunna erbjuda en tjänst som kan upptäcka dessa i tid. Vi valde LloydsApotek som vår återförsäljare då det är ett innovativt apotek som förstår vikten av nytänkande produkter och lösningar, säger Philip Siberg, VD på Coala Life.
     Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen och i Sverige dör fyra av tio i hjärtrelaterade sjukdomar, i många fall på grund av en för sen diagnos. Med Coala Heart Monitor tar diagnosen mindre än en minut. Analysen görs i realtid och resultatet visas direkt i Coala-appen och sparas sedan säkert och krypterat i användarens personliga journal.
     -Vår position är att vara Sveriges mest nytänkade apotek och arbetar ständigt med att identifiera nya sätt för att bibehålla och förbättra hälsan för våra kunder. Vi är därför väldigt stolta för det förtroende Coala Life gett oss som exklusiv återförsäljare och ser fram emot att tillgängliggöra en så viktig och spännande tjänst, säger Fredrik Lindblad, marknadschef, LloydsApotek.


Läs mer om var du kan köpa din Coala Heart Monitor redan idag. Klicka här.

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!
Hjälp någon du älskar att följa sitt hjärta.
Ge bort en Coala Heart Monitor! ❤️

Hjärtat är fantastiskt. Det slår normalt över 3 miljarder gånger under en livstid. Men allt för många hjärtan slutar att slå i förtid eller drabbas av farliga rytmrubbningar. Bara i Sverige har cirka 300 000 hjärtflimmer utan att veta om det med stroke som möjlig utgång. Med en Coala Heart Monitor kan tidiga tecken på hjärtfel upptäckas i tid och rätt diagnos och hjälp kan komma in innan det är försent.

Nu kan du ge bort en kärleksförklaring till ett hjärta! Allt du behöver göra är att skriva i kommentarsfältet på vår facebook till vem du vill ge en Coala Heart Monitor och motivera varför den personen är en värdig vinnare. Vi delar ut totalt 10 st Coala Heart Monitor. Tävlingen pågår till 28 feb 2017. För att vara med och tävla, klicka här.

För mer information klicka här. 

Dagens Industri skriver om Coala Lifes lyckade nyemission


Utdrag ur artikeln:

Förra året tog Coala Life in 50 miljoner kronor från bland annat näringslivsprofilen Anders Nyrén. Efter en lyckad lansering fyller man nu på kassan igen och berättar om sina kaxiga expansionsplaner. Anders Nyrén som är styrelseledamot och en av ägarna i bolaget menar att Coala Life är en del i en större digitaliseringsvåg av vården.
     -Det är i stora teknik- och strukturskiften som detta som framtidens globala aktörer växer fram. Regeringen utlovat att Sverige skall bli världsbäst på e-hälsa inom 10 år, och Coala Life är med och gör detta möjligt. Vår digitala tjänst och analys, intelligenta algoritmer och distansövervakning har banbrytande kapacitet att möjliggöra stora besparingar för vården, och inte minst en bättre vardag för många individer", säger han till Di Digital.


Läs hela artikeln på Dagens Industris hemsida. Klicka här.