Coala Life på Microsofts Health Innovation Summit i Bryssel

Coala Life Microsoft ehealth

 

När Microsofts stora konferens "Health Innovation Summit”, med ett hundratal beslutsfattare från runt om Europa, gick av stapeln i Bryssel, var Coala Life inbjuden som partner där Coala Heart Monitor visar vad det intelligenta molnet kan skapa för möjligheter och lösningar för vården.
     På årets konferens låg fokus på förändring och utveckling av e-hälsa och hur man kan använda artificiell intelligens i kombination med människors erfarenheter för att skapa nya och mer effektiva vårdprocesser. Medverkade gjorde stora aktörer inom e-hälsa så som University of Cambridge, University of Oxford och representanter från Europeiska Parlamentet m.fl.
     Coala Heart Monitor använder Microsofts molnlösningar som en del av sin e-hälsotjänst. När en mätning är gjord skickar Coalan upp datan i molnet som Microsoft tillhandahåller. Där analyseras datan av avancerade algoritmer som kategoriserar in den i olika EKG-kategorier innan datan skickas tillbaka till appen där resultatet visas för användaren - allt inom loppet av bara några sekunder.
     -Vi är med och leder den digitala utvecklingen i Europa, och det är spännande att se hur långt vi trots allt kommit inom digitaliseringen av vården i Sverige, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

LloydsApotek först i världen att lansera Coala!

 

En av Coala Lifes partners är LloydsApotek, med närmare 80 apotek över hela landet. LloydsApotek är ett nytänkande apotek med uttalade ambitioner att förändra apoteksvärlden, vilket passar en tjänst som Coala perfekt. I början av februari lanserades Coala Heart monitor i 10 utvalda LloydsApotek och lanseras i hela landet under våren. 
     -Idag lever hundratusentals svenskar med dolda hjärtproblem och det känns fantastiskt att kunna erbjuda en tjänst som kan upptäcka dessa i tid. Vi valde LloydsApotek som vår återförsäljare då det är ett innovativt apotek som förstår vikten av nytänkande produkter och lösningar, säger Philip Siberg, VD på Coala Life.
     Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen och i Sverige dör fyra av tio i hjärtrelaterade sjukdomar, i många fall på grund av en för sen diagnos. Med Coala Heart Monitor tar diagnosen mindre än en minut. Analysen görs i realtid och resultatet visas direkt i Coala-appen och sparas sedan säkert och krypterat i användarens personliga journal.
     -Vår position är att vara Sveriges mest nytänkade apotek och arbetar ständigt med att identifiera nya sätt för att bibehålla och förbättra hälsan för våra kunder. Vi är därför väldigt stolta för det förtroende Coala Life gett oss som exklusiv återförsäljare och ser fram emot att tillgängliggöra en så viktig och spännande tjänst, säger Fredrik Lindblad, marknadschef, LloydsApotek.


Läs mer om var du kan köpa din Coala Heart Monitor redan idag. Klicka här.

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!
Hjälp någon du älskar att följa sitt hjärta.
Ge bort en Coala Heart Monitor! ❤️

Hjärtat är fantastiskt. Det slår normalt över 3 miljarder gånger under en livstid. Men allt för många hjärtan slutar att slå i förtid eller drabbas av farliga rytmrubbningar. Bara i Sverige har cirka 300 000 hjärtflimmer utan att veta om det med stroke som möjlig utgång. Med en Coala Heart Monitor kan tidiga tecken på hjärtfel upptäckas i tid och rätt diagnos och hjälp kan komma in innan det är försent.

Nu kan du ge bort en kärleksförklaring till ett hjärta! Allt du behöver göra är att skriva i kommentarsfältet på vår facebook till vem du vill ge en Coala Heart Monitor och motivera varför den personen är en värdig vinnare. Vi delar ut totalt 10 st Coala Heart Monitor. Tävlingen pågår till 28 feb 2017. För att vara med och tävla, klicka här.

För mer information klicka här. 

Dagens Industri skriver om Coala Lifes lyckade nyemission


Utdrag ur artikeln:

Förra året tog Coala Life in 50 miljoner kronor från bland annat näringslivsprofilen Anders Nyrén. Efter en lyckad lansering fyller man nu på kassan igen och berättar om sina kaxiga expansionsplaner. Anders Nyrén som är styrelseledamot och en av ägarna i bolaget menar att Coala Life är en del i en större digitaliseringsvåg av vården.
     -Det är i stora teknik- och strukturskiften som detta som framtidens globala aktörer växer fram. Regeringen utlovat att Sverige skall bli världsbäst på e-hälsa inom 10 år, och Coala Life är med och gör detta möjligt. Vår digitala tjänst och analys, intelligenta algoritmer och distansövervakning har banbrytande kapacitet att möjliggöra stora besparingar för vården, och inte minst en bättre vardag för många individer", säger han till Di Digital.


Läs hela artikeln på Dagens Industris hemsida. Klicka här.

”Socialstyrelsen, låt inte förmaksflimmer falla i glömska”

Coala Lifes debattörer skriver i Dagens Medicin om att Socialstyrelsen i sin senaste remiss går emot experterna i Europeiska kardiologföreningen, ESC, riktlinjer om screeningprogram för att upptäcka förmaksflimmer.

Kaj Lindvall, kardiolog och grundare av Stockholm Heart Center samt medicinsk rådgivare åt Coala Life, och Sören Olofsson, regeringens särskilde utredare E-hälsokommittén och styrelseledamot Coala Life, ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik.

 

Det är oerhört viktigt att vården börjar se på förebyggande screening som ett viktigt verktyg i kampen mot hjärt-kärlsjukdom, skriver två debattörer. 

Ursprungligen publicerad på Dagensmedicin.se: 2016-10-18 07:00 Skriven av: Kaj Lindvall och Sören Olofsson

Över 200 000 svenskar har diagnosen förmaksflimmer och drygt 100 000 personer beräknas ha sjukdomen utan att känna till det. Förmaksflimmer är en sjukdom som medför försämrad livskvalitet och en kraftigt ökad risk för stroke.

I juni 2015 fick Socialstyrelsen i uppdrag att genomföra en utredning av införande av ett nationellt screeningprogram för förmaksflimmer på individer över 75 år med hjälp av tum-EKG. I förra veckan presenterade myndigheten en remissversion av en rekommendation där hälso- och sjukvården inte bör erbjuda screening för förmaksflimmer i syfte att förebygga stroke. I sin motivering efterlyser myndigheten mer forskning inför ett eventuellt screeningprogram.

Därigenom går Socialstyrelsen emot experterna i Europeiska kardiologföreningen, ESC, som redan i dag inkluderar screening för förmaksflimmer i sina riktlinjer, för kvinnor och män över 65 år.

Socialstyrelsen anger i sin remissversion att förmaksflimmer inte alltid ger tydliga symtom, att många personer har sjukdomen utan att veta om det och att okända förmaksflimmer går att upptäcka genom screening. Detta är vi överens med myndigheten om, men vår slutledning är en annan.

Förmaksflimmer är nämligen en folksjukdom där många inte får den strokeförebyggande behandling de skulle behöva. Det försvåras ytterligare av många i Sverige beräknas ha ett så kallat tyst flimmer och inte känner till att de har en sjukdom som kan leda till livslånga handikapp eller för tidig död. I vissa fall avslöjas det först när patienten redan fått en stroke. Något som kunde ha förhindrats om flimret upptäckts tidigare. Socialstyrelsens förslag till rekommendation medför en risk att alla svenskar med förmaksflimmer, inte minst de med tyst flimmer, fortsätter att leva i okunskap om sin sjukdom.

“Vinsterna med att identifiera individerna i det stora mörkertalet är lika stora som uppenbara.”

Folksjukdomen förmaksflimmer ger upp till fem gånger högre risk att drabbas av stroke – och då framför allt blodpropp i hjärnan. Omkring 6 000 personer med förmaksflimmer drabbas av stroke varje år i Sverige. Men med tidig diagnos och korrekt medicinsk behandling minskar risken signifikant.  

Ett stort steg framåt skulle vara en sammanhängande strategi för hur svensk sjukvård ska arbeta förebyggande för att kunna fånga upp det stora mörkertalet av individer med förmaksflimmer som annars riskerar att missa tidig, strokeförebyggande behandling. Det är därför oerhört viktigt att vården börjar se på förebyggande screening som ett viktigt verktyg i kampen mot hjärt-kärlsjukdom. Den tekniska utvecklingen gör det möjligt att genomföra screening och uppföljning av diagnostiserade patienter och därmed också avlasta resursanvändningen i vården.

Vinsterna med att identifiera individerna i det stora mörkertalet är lika stora som uppenbara. Det skulle innebära minskat lidande när färre drabbas av stroke och skulle spara samhället miljardbelopp. Låt inte förmaksflimmer fortsätta att falla i glömska.


Läs debattartikeln på Dagens Medicins hemsida. Klicka här.

Coala Heart Monitor får högsta betyg i test

I en artikeln på M3.se recenserar journalisten Jan Sandbladh Coala Heart Monitor. Trygghetstjänsten Coala fick 9 av 10 i betyg och rekommenderas av Sveriges Prylsajt M3.se med orden "Visst är det värt mycket att hålla koll på hälsan och Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv."

Utdrag ur artikeln:

"Visst är det värt mycket att hålla koll på hälsan och Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv.

Som vi skrev nyligen är Coala Heart Monitor en svensk uppfinning som ska hjälpa fler att upptäcka hjärtsjukdomar i tid. Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen, ofta på grund av en för sen diagnos.

För att råda bot på detta lanseras Coala Heart Monitor, en digital självscreeningsprodukt som registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens för att upptäcka eventuella sjukdomssymtom i tid.

Föredömligt enkel

Att komma igång med Coala Heart Monitor visar sig vara föredömligt enkelt. Vi laddar hjärtmonitorn, laddar ned Coala-appen till vår smartphone, fyller i användaruppgifterna, parkopplar telefonen och hjärtmonitorn och kan därefter utföra vår första mätning."

Läs hela artikeln om Coala Heart Monitor på M3s hemsida.

Coala Life inbjudna att tala på Kalifornien-baserade Quantified Selfs event i Stockholm

Coala life hjärtsjukdom stroke ekg

Coala Life var under måndagen inbjudna att berätta om Coala Heart Monitor på Quantified Selfs konferens på H2 Health Hub i Stockholm.

Quantified Self Labs är ett tech-företag baserat i Kalifornien vars syfte är att genom konferenser och möten världen över, delge sitt community det senaste inom self-tracking produkter. Företaget specialiserar sig på just self-tracking produkter så som sensorer, appar och annan teknologi vars syfte bland annat är att skapa användarvänliga hälsoprodukter.

Coala Lifes vd Philip Siberg gjorde tillsammans med CMO Titti Lundgren en uppskattad presentation där de gav medverkande vid konferensen chans att förhandstesta Coala Heart Monitor.

“Coala Heart Monitor genererar unik data genom dess patenterade sensorer. Denna stora mängd data, vad den kan hitta och leda till väcker stort intresse. Responsen vi fick från deltagarna var mycket positiv och kvällen bjöd på många utvecklande samtal om branschen och dess framtid”, säger vd Philip Siberg.

H2 Health Hub i centrala Stockholm stod värd för eventet där Coala var i gott sällskap med bland andra Dr. Martin Andersson från Air Smart Spirometer.

Coala Life i delegation till USA med folkhälsominister Gabriel Wikström

Tillsammans med en svensk delegation besökte Coala Life i september USA i syfte är att skapa utbyte mellan Sverige och USA vad gäller digitalisering av sjukvården, så kallad eHälsa. Representationsresan var ett samarbete mellan Socialdepartementet, Swecare och svenska ambassaden i Washington. USA har under flera år satsat på att utveckla eHälsan i landets sjukvård och har därför blivit något av en föregångare i området. Den svenska delegationen fick ta del av de amerikanska, världsledande lösningarna inom digitalisering av sjukvården och resan gav chans till att utöka samarbetet med USA.

Den svenska delegationen började med en två dagars vistelse i Washington ledd av folkhälsominister Wikström. Därefter gick resan till San Fransisco och Silicon Valley, som sedan länge varit en viktig knutpunkt för it-företag och numera även för företag med inrikting eHälsa. Besöket i Silicon Valley var förlagd runt Health 2.0, en tre dagar lång konferens i hälsoteknologi i Santa Clara. Med över 2000 deltagande företag, live demos och företagslanseringar ges tillfälle att nätverka och ett visa upp sig för världsmarknaden. För Coala och några av de svenska bolagen, stod även ett besök på Apples högkvarter med på agendan under vistelsen i Kalifornien.

” Vi på Coala Life fick på ett effektivt sätt möjlighet att presentera och diskutera vårt produkterbjudande med de ledande inom e-Hälsa branschen. Dessutom har det givit oss en unik möjlighet att bredda vårt nätverk bland ”start-ups” och de världsledande it-bolagen.” säger styrelseordförande Ulf Tossman.

På Coala Life är vi stolta och glada över att ha blivit utvalda att vara med på resan och möjligheten att vara en del av delegationen.

På plats på världens största kardiologmässa i Rom

Coala Life deltog i augusti i ESC, världens största mässa för kardiologer, för att ta del av de senaste idéerna och innovationerna inom hjärtrelaterade frågor. ESCs syfte är att främja preventiv vård, diagnos och behandling av hjärt -och kärl relaterade sjukdomar genom att sprida den senaste vetenskapen till professionella.

Årets mässa samlade mer än 30 000 läkare, företag, forskare och andra intressenter från 140 olika länder. Coala Lifes styrelseordförande, Ulf Tossman var på plats i Rom för att ta del av seminarier, där bland annat ny forskning och de senaste kliniska prövningsresultaten redovisades.

- Det var intensiva och intressanta dagar där mässans utställningsområde gav chans till nätverkande och intressanta kunskapsutbyten. Med oss hem fick vi nya idéer och inspiration inför Coala Lifes lansering och framtida utveckling, säger Ulf Tossman, styrelseordförande på Coala Life.

Pressreleaser finns hos MyNewsDesk.  Klicka här för att komma direkt till materialet.