Euro Accident genomför som första försäkringsbolag en pilot tillsammans med Coala Life

euro accident coala life

Euro Accident tar hjälp av en ny innovation inom digital hälsa för att underlätta för kunderna att tryggt och enkelt få koll på sin hjärtstatus. Med Coala Heart Monitor kan tidiga eller okända tecken på hjärtfel upptäckas och åtgärdas i tid.

Coala Heart Monitor är en svensk innovation som är utvecklad för att upptäcka tecken på oregelbunden hjärtfrekvens, som hjärtrusningar, förmaksflimmer, olika typer av arytmier och andra tecken på hjärtsjukdomar som en hjärtläkare kan lyssna sig fram till.

– Det här är ett snabbt och effektivt sätt att fånga upp sådana signaler, eftersom EKG-mätningarna görs regelbundet över en längre tid och kan hitta sådant som annars inte hade upptäckts, säger Therese Leijonhufvud, produktchef Sjukvård på Euro Accident.

Coala Heart Monitor hålls mot bröstet i en halv minut och efter några sekunder presenteras resultatet i Coala-appen i mobilen.

Förutom rytmkurvor och hjärtfrekvens, så visas även en analys av hjärtats status i realtid. Det är möjligt genom teknologin i Coala som registrerar och digitaliserar hjärtljudet och sensorer som läser av hjärtats elektriska impulser med EKG. Hjärntanalysen kombineras med ett tum-EKG för referensmätning.

Resultaten kan även skickas vidare direkt till en hjärtläkare som då analyserar och återkopplar till kunden. Om de skulle hitta något avvikande får kunden vägledning till fortsatt vård. Idag genomför Euro Accident som första försäkringsbolag en pilot tillsammans med Aleris hjärtspecialister.

– Det kan ta upp till 13 veckor från remiss till att patienten träffar en hjärtläkare i den allmänna vården. Med Coala kan hjärtfel upptäckas och åtgärdas i tid, och skulle det visa sig att allt var bra behöver kunden inte oroa sig i onödan. Det är också en stor fördel att kunden kan sköta mätningen själv i en trygg miljö, var och när det passar kunden själv, säger Therese Leijonhufvud.

Therese Leijonhufvud har själv provat Coala Heart Monitor under några veckor för att bekanta sig med hur den fungerar.

– Den var otroligt enkel att hantera. Jag tycker att det känns väldigt tryggt att det var så lätt att göra en EKG-mätning. Sedan är det spännande för mig, som är sjuksköterska i grunden, att få vara med så tidigt i utvecklingen av den här nya tekniken och dessutom kunna erbjuda den till våra kunder, säger Therese Leijonhufvud.

Coala Heart Monitor är utvecklad av Coala Life som tidigare i år fick ta emot "eHealth Award 2017" på e-hälsomässan Vitalis. Under årets Almedalsvecka avgörs dessutom entreprenörstävlingen Serendipity Challenge, där Coala Life är utsedd till en av finalisterna som gör upp om titeln ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”.

 

Coala vinnare av Nordeas partnerpris i Almedalen

 

Inom ramen för finalen i Serendipity Challenge 2017 i Almedalen så korades Coala Life till vinnare av till Nordeas partnerpris.  

Motiveringen löd:

"Vi har sett otroligt många spännande produktbolag och starka servicemodeller! Vår vinnare lyckades redan i sin korta hisspitch visa att de förenar dessa två i en globalt skalbar produkt. När den produkten dessutom lindrar oro, frigör viktig vårdtid och räddar liv är det självklart att vårt hjärta klappar starkast för vår vinnare av Nordeas partnerpris, Coala!"

- Att vinna det här priset är helt fantastiskt för oss! Det skapar möjligheter att hitta nya partners och framtida kunder, säger Philip Siberg, Coala Life’s Co-founder och CEO om priset, som är en resa till Silicon Valley där de bland annat kommer få träffa investerare.

Läs Nordeas pressrelease här

En miljon analyserade hjärtslag

En miljon analyserade hjärtslag! Vi är otroligt glada över att så många väljer att följa sina hjärtan. Glädjande är också att över 94% av våra användare svarade att ni är nöjda eller mycket nöjda med er Coala i vår senaste kundenkät. Vi jobbar nu vidare mot 100% nöjdhet och uppskattar all er feedback!

Kom och träffa oss på Almedalsveckan i Visby

Coala Life Almedalsveckan

 

Almedalsveckan är en spännande mötesplats för beslutsfattare inom näringsliv och offentligsektor, politiker, organisationer och media. Coala Life är självklart på plats med ett fullspäckat schema och vi är mycket stolta över att vara inbjudna som finalist, tävlingsdeltagare, debattörer och panelmedlemmar i flera spännande event på Almedalsveckan. 


Välkommen att träffa oss och ta ditt EKG med Coala på Almedalsveckan i Visby!
 
Serendiptity Challenge
Techarena, Almedalens Silicon Valley
Tid:                  3 juli 09:00-17:00,                                                                                                                                   4 juli 08:15-17:35
Plats:   Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd, mitt i centrala Visby.

Almedalens egna Silicon Valley där Coala Life deltar tillsammans med 50 andra nordiska företag. Utställningen tar plats på Industriområdet mitt i centrala Visby och det är besökarna som röstar fram en vinnare som får motta ”Publikens pris”. I samband med tävlingen kommer det att arrangeras seminarier på temat ”Från startup till miljardbolag” och du får möjlighet att testa Coala Heart Monitor.
 
Final pitch.

Tid:                  4 juli kl13:00              Utannonsering av de 7 bolag som går till final                                                   4 juli 14:30-17:00       Pitch på stora scen
Plats:   ”TechArena”, Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd, centrala Visby.
 
Måndag 3 juli är det kval och alla 24 finalbolag pitchar inför juryn, däribland Coala Life. Pitchen sker bakom stängda dörrar utan publik. Juryn väljer då ut 7 bolag som går till slutfinal. Denna äger rum tisdag 4 juli och de 7 bolagen pitchar då inför jury och publik och gör upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley. Slutfinalen är öppen för alla
För mer information klicka här.

Microsoft
Artificiell intelligens i samhällstjänst – så behåller Sverige sin ställning inom hälso-och sjukvård
Tid:      5 juli 10:00 -10:40
Plats:   Södra kyrkogatan 3, Almedalen, Visby
 
MEDVERKANDE
Mikael Bäckström, Partner & Co-owner, Imaginecare
Sara Lei, Clinical Advisor, Cambio
Philip Siberg, CEO & Co-founder, Coala Life
Per-Olof Sjöberg, Head of Business and Innovation Area eHealth, RISE SICS AB
Patrik Sundström, Programansvarig för eHälsa, SKL
Anna Starbrink, Landstingsråd, Stockholms läns landsting
Moderator: Mathias Ekman, ansvarig för hälso- och sjukvård, Microsoft
 
Sverige har goda förutsättningar att bli världsledande inom användning av AI och maskininlärning inom skola, vård och omsorg. Möjligheterna verkar vara oändliga kring hur offentlig sektor kan förändras med hjälp av Big Data, maskininlärning och AI. Men vilka risker ser vi och vilka policybeslut måste till för att möjliggöra användandet av den senaste tekniken samtidigt som vi värna om integriteten av den enskilde individen? Seminariet är ett av två som diskuterar användandet av AI inom skola, vård och omsorg.
För mer information klicka här.

Stockholm Science City, Life Science Sweden och H2 Health Hub
Läkemedelsbolagen blir hälsobolag
Tid:      4 juli 9:30 - 10:30
Plats:   Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2, Almedalen, Visby
 
MEDVERKANDE
Niklas Karlberg VD, Novartis
Malin Parkler VD, Pfizer
Titti Lundgren CMO, Coala Life AB
Ola Cornelius VD/grundare, Nerve AB
William Hamilton Medgrundare, Mimerse
Emma Spak, Läkare
Moderator: Hanna Brodda, chefredaktör, Life Science Sweden
 
Det pågår en transformation i branschen. Många läkemedelsbolag omformulerar sina uppdrag och går från att göra produkter för sjuka till att, med hjälp av bland annat digitala lösningar, hålla människor friska. Hur förändrar det relationen mellan vårdgivare och läkemedelsbolag, mellan individ/patient och vårdgivare.
För mer information klicka här.
 
För mer information, kontakta:
Titti Lundgren, CMO, 070 8353328, titti.lundgren@coalalife.com
Philip Siberg, VD, 070 7906734, philip.siberg@coalalife.com

Vi ser fram emot att få träffa dig i Almedalen!
Hjärtliga hälsningar,
Coala teamet

Coala Life stolt finalist i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge 2017

Coala Life Serendipity Challenge finalist

 

På årets Almedalsvecka avgörs Serendipity Challenge där Coala Life är utsedd till en av finalisterna. Tävlingen samlar Sveriges och några av Nordens mest innovativa bolag från olika branscher så som medicinteknik, e-hälsa, miljöteknik, VR och IoT med mera.

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med ITM, Industrin tar matchen, och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

- Vi är så stolta över att vara finalist och ser fram emot möjligheten att få berätta om vår revolutionerande lösning för Almedalsbesökarna och till givande utbyten med övriga deltagande företag och sponsorer. Våra digitala tjänster innebär att fler kan upptäcka hjärtsjukdomar i tid och samtidigt undvika onödiga besök i vården och det känns därför extra givande att en sådan innovation uppmärksammas, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Finalisterna får chans att pitcha på plats inför finaljuryn och göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley.

- Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer,” säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

50 bolag kommer att finnas representerade på plats i Almedalen och vara del av en tech-utställning på Industriområdet mitt i centrala Visby, där Almedalsbesökarna kommer att kunna rösta fram en vinnare som får motta ”Publikens pris”. I samband med tävlingen kommer det att arrangeras seminarier på temat ”Från startup till miljardbolag”.

För mer information, kontakta:

Titti Lundgren, CMO, 070 8353328, titti.lundgren@coalalife.com
Philip Siberg, VD, 070 7906734, philip.siberg@coalalife.com

 

Om tävlingen

Serendipity Challenge är en entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. En expertpanel väljer ut de bolag som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. Där får bolagen i en delfinal få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade svenska investerare, entreprenörer och innovationsexperter som sedan korar ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen till Silicon Valley. Tävlingen är öppen för bolag från hela Norden och inom alla branscher.

Finalen avgörs på Industriområdet, Sankt Hansgatan/Trappgränd, Visby tisdagen den 4 juli. www.serendipitychallenge.se

Om ITM Industrin tar matchen

Industrin tar matchen vill tydliggöra industrins betydelse för svensk välfärd. Svenska industriföretag ”tar matchen” varje dag, året runt på den globala marknaden. Bakom initiativet står 13 industriorganisationer. www.industrintarmatchen.se

Om Serendipity

Serendipity är ”House of Technologies – Home of Entrepreneurs” med teknikbolag sprungna ur forskning inom bl.a. cleantech, life science, materialteknik, it och medicinteknik. Idag anställer gruppen fler än 1000 medarbetare. www.serendipity.se

Träffa oss tillsammans med LloydsApotek och Hjärt-Lungfonden, på Malmö centralstation fredag 19 maj

Coala Heart Monitor LloydsApotek HjärtLungfonden

 

Tillsammans med LloydsApotek, som samarbetar med Hjärt-Lungfonden, hjälper vi på Coala Life till att sprida budskapet om att hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och att mer forskning behövs för att rädda fler liv. Nu på fredag den 19 maj träffar du oss på Malmö centralstation där du får möjligheten att ta ditt EKG, din hjärtfrekvens och blodtryck och prata med oss om vad du kan göra för ditt hjärta ❤. Du har dessutom chans att vinna en Coala Heart Monitor till ett värde av 1295kr!

Hjärtligt välkommen

Läs mer på Hjärt-Lungfonden.

Nya möjligheter att dela sin hjärtdata

Coala App EKG

 

Coala Life har tagit fram en uppgraderad version av Coala appen baserat på användarnas och läkarnas synpunkter.

Det innebär att man nu kan ladda ned, dela och visa EKG-mätningar direkt från Coala appen. Genom att klicka på symbolen uppe i högra hörnet vid mätningen kan man välja att ladda ned eller skicka. Tips för dig som är iPhone-användare är att ladda ner dina EKG-mätningar och enkelt spara dem i iBooks appen som finns i mobilen.

En av många styrkor med Coalan är att man kan ta både bröst-EKG och tum-EKG. Resultaten från dessa mätningar kan ibland variera sinsemellan. För att få ett avvikande resultat krävs att båda mätningarna visar avvikande resultat, detta för att ge maximal noggrannhet och känslighet i systemet. Därför kan nedladdade EKG-mätningar ibland visa olika resultat.

Den nya Coala appen innehåller även en rad olika allmänna kvalitets-, prestanda- och analysförbättringar. Nyhet är också att Coala appen nu finns på engelska. Appen ställer in sig på engelska om inte svenska har angetts som standardspråk i din telefon.

Det kostar inget att uppdatera Coala appen.

Läs mer om Coala Heart Monitor här.

Coala App EKG
Coala App EKG

Coala Life är vinnare av eHealth Award 2017

eHealth award winner coala life

 

Coala Life är stolta vinnare av eHealth Award 2017 med trygghetstjänsten Coala Heart Monitor. Priset delades ut på tisdagen av folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikströms statssekreterare Agneta Karlsson och presenterades på Vitalis eHälsomässa i Göteborg.

Juryns motivering lyder; De har en innovativ produkt, slutanvändaren har deltagit i utvecklingen och det är en stor marknadspotential, både nationellt och internationellt. Produkten möjliggör en individcentrerad vård, vilket bidrar till förebyggande behandling snarare än att sjukdom får utvecklas och kräver akut och omfattande behandling. Coala Life kommer att bidra till ökat patientengagemang, förbättrad livskvalitet och vård samt minskad dödlighet

Utmärkelsen eHealth Awards har som syfte är att uppmärksamma alla eHälso-innovationer som finns i Sverige idag, eftersom de kan bidra till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter. Med denna utmärkelse vill man visa på möjligheterna som skapas genom digital hälsa och bidra till att innovationerna når den nationella och internationella marknaden.

- För bara ett år sedan på Vitalis 2016 stod Coala Life inför lanseringen av Coala Heart Monitor. Ett år senare står vi här som vinnare av eHealth Awards. Det som känns extra givande är att vi har kunnat visa på den konkreta nyttan vad vår tjänst innebär i form av att fler kan upptäcka hjärtsjukdomar i tid och samtidigt undvika onödiga besök i vården, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Priset eHealth Awards går till ett svenskt företag med en innovativ eHälsolösning eller produkt som har påvisat fördelar för patient, vårdgivare och/eller vårdorganisation. Utmärkelsen går i linje med regeringens och SKLs “Vision e-hälsa 2025”, som innebär att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på eHälsa.

Övriga nominerade till priset var Mevia och CollaboDoc.

Se en film från som visar de tre finalistbidragen från Sahlgrenska Science Park här.


Juryn för eHealth Awards 2017:
– Agneta Granström, Landstingsråd, Norrlands Läns Landsting

– Anette Falkenroth, CMIO, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

– Emma Spak, Ledamot i styrelsen för Läkarförbundet

– Maria Sterner, Affärsansvarig, Vitalis

– Marianne Larsson, Innovationschef, Innovation Skåne

– Martin Andreasson, Regionråd, Västra Götalandsregionen

– Steven Gallagher, VP, Affärsutveckling EU, Cerner

Nu lanseras Coala för vården

Coala_Bild5_169 PRO.jpg

 

Strax innan jul 2016  lanserades Coala Heart Monitor, en svensk innovation som hjälper fler att upptäcka hjärtsjukdomar i tid och undvika onödiga besök i vården. Nu breddas portföljen genom lanseringen av Coala Heart Monitor Pro - den första digitala, medicintekniska lösningen som ger vården möjlighet att dagligen kunna följa och analysera hjärtan, på distans i realtid.

Coala Heart Monitor Pro är ett professionellt inriktat system för vården – framtagen för att möjliggöra effektivare arytmiutredningar, screening och distansmedicin. Det svenskutvecklade systemet är utvecklat så att vården kan följa och stödja diagnostiken av patienter på distans, där patienten screenar sig själv i hemmiljö genom regelbundna 1-minutsmätningar av bröst och tum-EKG, samt vid upplevda arytmibesvär.

Genom den molnbaserade Coala Care portalen kan vårdgivare följa och kommunicera direkt med anslutna patienter, samt analysera mätningar i realtid. Vårdgivare har direkt och säker uppkoppling mot Coala Care portalen från vilken dator om helst och portalen ger en översikt över varje enskild ansluten Coala-användares resultat av bröst- och tum-EKG, inspelat hjärtljud, dennes profil, samt angett allmäntillstånd. All data lagras sedan i en personlig digital journal och sparas säkert och krypterat.  

-       Från vårdens sida ser jag tydliga fördelar med nya digitala, patientorienterade verktyg som underlättar diagnostiken och som effektiviserar kommunikationen mellan individen och vårdgivare, säger Dr. Kaj  Lindvall, docent och grundare av Stockholm Heart Center. Coala har utvecklat ett system som jag bedömer möjliggör just detta. I förlängningen leder det till mindre belastning på vården och kortare väntetider.

-        Nu tar vi nästa stora kliv och lanserar Coala mot vården eftersom vi ser en stark efterfrågan på effektivare, digitala lösningar som möjliggör arytmiutredningar i vardagslivet. Systemet hjälper till att minska andelen onödiga vårdbesök relaterat till hjärtat, möjliggör effektivare hjärtutredningar och bidrar till att upptäcka symptom för hjärtsjukdomar i ett tidigare skede än i dag, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Coala Heart Monitor Pro säljs genom Coala Life AB och utvalda partners.

För mer information, kontakta:
Titti Lundgren, CMO, 070 8353328, titti.lundgren@coalalife.com
Philip Siberg, VD, 070 7906734, philip.siberg@coalalife.com


Läs mer om Coala Care, klicka här.

Riddarens Vårdcentral först ut att erbjuda Coala Heart Monitor till alla listade patienter

Läkarna och bröderna Mohammad och Hammad Al-Saaid driver Riddarens Vårdcentral.

 

Nu erbjuds Coala Heart Monitor till listade patienter hos Riddarens vårdcentral i Akalla. Riddarens erbjuder som första svenska vårdcentral alla sina patienter med behov av hjärtscreening, arytmiutredning eller har oro för sitt hjärta att kostnadsfritt låna hem en Coala Heart Monitor. 

Riddarens brukar kallas Sveriges modernaste vårdcentral. En unik vårdcentral som drivs av Hammad Al-Saaid, 29 år och hans bror Mohammad Al-Saaid 30 år, båda legitimerade läkare med sikte på specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin. Tillsammans startade de år 2015 sin första egna vårdcentral, Riddarens, i avtal med Stockholm läns landsting. Deras nisch är digitala lösningar i vården, där inspirationen kommer från industrin, bankvärlden och bioduken. Idag arbetar fem specialistläkare och tre distriktssköterskor på vårdcentralen. Man har nästan 6 000 listade patienter.

Som första vårdcentral i Stockholm erbjuder nu Riddarens vårdcentral Coala Heart Monitor till alla sina listade patienter. Samarbetet innebär att listade patienter får låna hem Coala Heart Monitor utan kostnad. Läkarna hos Riddarens kan följa Coala-användare på distans.

”Genom att våra patienter har en Coala hemma kan vi följa deras hjärta på distans och med möjligheter att hitta sjukdomar i tid. Lika viktigt är det att mildra oro och minska onödiga vårdbesök på grund av hjärtat. Vi kallar det e-hälsa på riktigt,” kommenterar Dr. Hammad Al-Saaid.

Coala Heart Monitor är en svensk trygghetstjänst som kan hitta tidiga tecken på ett flertal hjärtsjukdomar. Med Coala kan du enkelt mäta din hjärtfrekvens, lyssna på ditt hjärta och ta ditt EKG. Coala analyserar ditt hjärta när och var du vill och inom en minut får du resultatet direkt i din smartphone. Mätningarna sparas i din digitala journal och du kan enkelt dela dem med din läkare genom Coala Care portalen, eller bara visa resultaten nästa gång du träffar din läkare.

”Riddarens Vårdcentral har på ett imponerade sätt etablerat sig som Sveriges modernaste vårdcentral med stort fokus på individen och smarta digitala lösningar. Vi är stolta över att få samarbeta med bröderna Al-Saaid och få vara med och implementera framtidens vård redan idag.” kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life AB.


För att komma till Riddarens hemsida, klicka här.

Coala Life stolt finalist i eHealth Award 2017!

eHealth Award Coala Life

 

På Vitalis eHälsomässa den 25 april i Göteborg presenteras vinnaren av eHealth Award där Coala Life är en av tre finalister. Priset delas ut av folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström och är ett samarbete mellan Vitalis, Nordic Connected Health Star Track, Cerner och Sahlgrenska Science Park.

Coala Life är utsedd till en av tre finalister i årets eHealth Awards med och är nominerad för trygghetstjänsten Coala Heart Monitor. Målet med eHealth Award är att uppmärksamma alla eHälso-innovationer som finns i Sverige idag, eftersom de kan bidra till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter. Med denna utmärkelse vill man visa på möjligheterna som skapas genom digital hälsa och bidra till att innovationerna når den nationella och internationella marknaden.

-På Vitalis 2016 stod Coala Life inför lansering av Coala Heart Monitor. Ett år senare är vi stolta finalister i eHealth Awards och kan konkret visa på den stora nyttan med vår tjänst, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Priset går till ett svenskt företag med en innovativ eHälsolösning eller produkt som har påvisat fördelar för patient, vårdgivare och/eller vårdorganisation. Utmärkelsen går i linje med regeringens och SKL’s “Vision e-hälsa 2025”, som innebär att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på eHälsa.


Läs mer om eHealth Award här.

Coala Life utsedd till ett av Sveriges hetaste, unga teknikföretag!

33-listan Coala life

 

För tionde året i rad har tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden tagit fram den prestigefyllda 33-listan som utser vilka av dagens teknik-startups som har potential att bli morgondagens börsjättar. Coala Life placerade sig på listan i konkurrens med över 200 nominerade företag.

-Vi är otroligt glada över att ha blivit utvalda till listan och mycket stolta över att vår unika tjänst Coala Heart Monitor uppmärksammas, säger Philip Siberg, vd Coala Life

Den första 33-listan presenterades 2008, och under åren har 190 bolag varit med – däribland Spotify, Izettle och Truecaller. Ny teknik och Affärsvärldens ambition med listan är att ge en bild över vilka företag som har möjlighet att bli det här århundradets nya storföretag.

Alla vinnarbolag presenterades på finalfesten på Münchenbryggeriet i Stockholm. Konferencier för kvällen var Jesper Rönndahl, komiker och författare – känd bland annat för boken ”Framtiden: en illustrerad guide”. Under kvällen fick årets 33-bolag chans att mingla med tidigare vinnare, investerare och andra profiler från Sveriges startup-scen samt lyssna på Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet.

Av de tidigare vinnarna av 33-listan har 20 företag gått till börsen och totalt 19 bolag har förvärvats – bland annat Polar Rose och Limes Audio, som köptes upp av Apple respektive Google.


Läs mer om 33-listan på Nyteknik.se

Coala Life på Microsofts Health Innovation Summit i Bryssel

Coala Life Microsoft ehealth

 

När Microsofts stora konferens "Health Innovation Summit”, med ett hundratal beslutsfattare från runt om Europa, gick av stapeln i Bryssel, var Coala Life inbjuden som partner där Coala Heart Monitor visar vad det intelligenta molnet kan skapa för möjligheter och lösningar för vården.
     På årets konferens låg fokus på förändring och utveckling av e-hälsa och hur man kan använda artificiell intelligens i kombination med människors erfarenheter för att skapa nya och mer effektiva vårdprocesser. Medverkade gjorde stora aktörer inom e-hälsa så som University of Cambridge, University of Oxford och representanter från Europeiska Parlamentet m.fl.
     Coala Heart Monitor använder Microsofts molnlösningar som en del av sin e-hälsotjänst. När en mätning är gjord skickar Coalan upp datan i molnet som Microsoft tillhandahåller. Där analyseras datan av avancerade algoritmer som kategoriserar in den i olika EKG-kategorier innan datan skickas tillbaka till appen där resultatet visas för användaren - allt inom loppet av bara några sekunder.
     -Vi är med och leder den digitala utvecklingen i Europa, och det är spännande att se hur långt vi trots allt kommit inom digitaliseringen av vården i Sverige, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

LloydsApotek först i världen att lansera Coala!

 

En av Coala Lifes partners är LloydsApotek, med närmare 80 apotek över hela landet. LloydsApotek är ett nytänkande apotek med uttalade ambitioner att förändra apoteksvärlden, vilket passar en tjänst som Coala perfekt. I början av februari lanserades Coala Heart monitor i 10 utvalda LloydsApotek och lanseras i hela landet under våren. 
     -Idag lever hundratusentals svenskar med dolda hjärtproblem och det känns fantastiskt att kunna erbjuda en tjänst som kan upptäcka dessa i tid. Vi valde LloydsApotek som vår återförsäljare då det är ett innovativt apotek som förstår vikten av nytänkande produkter och lösningar, säger Philip Siberg, VD på Coala Life.
     Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen och i Sverige dör fyra av tio i hjärtrelaterade sjukdomar, i många fall på grund av en för sen diagnos. Med Coala Heart Monitor tar diagnosen mindre än en minut. Analysen görs i realtid och resultatet visas direkt i Coala-appen och sparas sedan säkert och krypterat i användarens personliga journal.
     -Vår position är att vara Sveriges mest nytänkade apotek och arbetar ständigt med att identifiera nya sätt för att bibehålla och förbättra hälsan för våra kunder. Vi är därför väldigt stolta för det förtroende Coala Life gett oss som exklusiv återförsäljare och ser fram emot att tillgängliggöra en så viktig och spännande tjänst, säger Fredrik Lindblad, marknadschef, LloydsApotek.


Läs mer om var du kan köpa din Coala Heart Monitor redan idag. Klicka här.

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!

TÄVLA och vinn en Coala Heart Monitor!
Hjälp någon du älskar att följa sitt hjärta.
Ge bort en Coala Heart Monitor! ❤️

Hjärtat är fantastiskt. Det slår normalt över 3 miljarder gånger under en livstid. Men allt för många hjärtan slutar att slå i förtid eller drabbas av farliga rytmrubbningar. Bara i Sverige har cirka 300 000 hjärtflimmer utan att veta om det med stroke som möjlig utgång. Med en Coala Heart Monitor kan tidiga tecken på hjärtfel upptäckas i tid och rätt diagnos och hjälp kan komma in innan det är försent.

Nu kan du ge bort en kärleksförklaring till ett hjärta! Allt du behöver göra är att skriva i kommentarsfältet på vår facebook till vem du vill ge en Coala Heart Monitor och motivera varför den personen är en värdig vinnare. Vi delar ut totalt 10 st Coala Heart Monitor. Tävlingen pågår till 28 feb 2017. För att vara med och tävla, klicka här.

För mer information klicka här. 

Dagens Industri skriver om Coala Lifes lyckade nyemission


Utdrag ur artikeln:

Förra året tog Coala Life in 50 miljoner kronor från bland annat näringslivsprofilen Anders Nyrén. Efter en lyckad lansering fyller man nu på kassan igen och berättar om sina kaxiga expansionsplaner. Anders Nyrén som är styrelseledamot och en av ägarna i bolaget menar att Coala Life är en del i en större digitaliseringsvåg av vården.
     -Det är i stora teknik- och strukturskiften som detta som framtidens globala aktörer växer fram. Regeringen utlovat att Sverige skall bli världsbäst på e-hälsa inom 10 år, och Coala Life är med och gör detta möjligt. Vår digitala tjänst och analys, intelligenta algoritmer och distansövervakning har banbrytande kapacitet att möjliggöra stora besparingar för vården, och inte minst en bättre vardag för många individer", säger han till Di Digital.


Läs hela artikeln på Dagens Industris hemsida. Klicka här.

”Socialstyrelsen, låt inte förmaksflimmer falla i glömska”

Coala Lifes debattörer skriver i Dagens Medicin om att Socialstyrelsen i sin senaste remiss går emot experterna i Europeiska kardiologföreningen, ESC, riktlinjer om screeningprogram för att upptäcka förmaksflimmer.

Kaj Lindvall, kardiolog och grundare av Stockholm Heart Center samt medicinsk rådgivare åt Coala Life, och Sören Olofsson, regeringens särskilde utredare E-hälsokommittén och styrelseledamot Coala Life, ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik.

 

Det är oerhört viktigt att vården börjar se på förebyggande screening som ett viktigt verktyg i kampen mot hjärt-kärlsjukdom, skriver två debattörer. 

Ursprungligen publicerad på Dagensmedicin.se: 2016-10-18 07:00 Skriven av: Kaj Lindvall och Sören Olofsson

Över 200 000 svenskar har diagnosen förmaksflimmer och drygt 100 000 personer beräknas ha sjukdomen utan att känna till det. Förmaksflimmer är en sjukdom som medför försämrad livskvalitet och en kraftigt ökad risk för stroke.

I juni 2015 fick Socialstyrelsen i uppdrag att genomföra en utredning av införande av ett nationellt screeningprogram för förmaksflimmer på individer över 75 år med hjälp av tum-EKG. I förra veckan presenterade myndigheten en remissversion av en rekommendation där hälso- och sjukvården inte bör erbjuda screening för förmaksflimmer i syfte att förebygga stroke. I sin motivering efterlyser myndigheten mer forskning inför ett eventuellt screeningprogram.

Därigenom går Socialstyrelsen emot experterna i Europeiska kardiologföreningen, ESC, som redan i dag inkluderar screening för förmaksflimmer i sina riktlinjer, för kvinnor och män över 65 år.

Socialstyrelsen anger i sin remissversion att förmaksflimmer inte alltid ger tydliga symtom, att många personer har sjukdomen utan att veta om det och att okända förmaksflimmer går att upptäcka genom screening. Detta är vi överens med myndigheten om, men vår slutledning är en annan.

Förmaksflimmer är nämligen en folksjukdom där många inte får den strokeförebyggande behandling de skulle behöva. Det försvåras ytterligare av många i Sverige beräknas ha ett så kallat tyst flimmer och inte känner till att de har en sjukdom som kan leda till livslånga handikapp eller för tidig död. I vissa fall avslöjas det först när patienten redan fått en stroke. Något som kunde ha förhindrats om flimret upptäckts tidigare. Socialstyrelsens förslag till rekommendation medför en risk att alla svenskar med förmaksflimmer, inte minst de med tyst flimmer, fortsätter att leva i okunskap om sin sjukdom.

“Vinsterna med att identifiera individerna i det stora mörkertalet är lika stora som uppenbara.”

Folksjukdomen förmaksflimmer ger upp till fem gånger högre risk att drabbas av stroke – och då framför allt blodpropp i hjärnan. Omkring 6 000 personer med förmaksflimmer drabbas av stroke varje år i Sverige. Men med tidig diagnos och korrekt medicinsk behandling minskar risken signifikant.  

Ett stort steg framåt skulle vara en sammanhängande strategi för hur svensk sjukvård ska arbeta förebyggande för att kunna fånga upp det stora mörkertalet av individer med förmaksflimmer som annars riskerar att missa tidig, strokeförebyggande behandling. Det är därför oerhört viktigt att vården börjar se på förebyggande screening som ett viktigt verktyg i kampen mot hjärt-kärlsjukdom. Den tekniska utvecklingen gör det möjligt att genomföra screening och uppföljning av diagnostiserade patienter och därmed också avlasta resursanvändningen i vården.

Vinsterna med att identifiera individerna i det stora mörkertalet är lika stora som uppenbara. Det skulle innebära minskat lidande när färre drabbas av stroke och skulle spara samhället miljardbelopp. Låt inte förmaksflimmer fortsätta att falla i glömska.


Läs debattartikeln på Dagens Medicins hemsida. Klicka här.

Coala Heart Monitor får högsta betyg i test

I en artikeln på M3.se recenserar journalisten Jan Sandbladh Coala Heart Monitor. Trygghetstjänsten Coala fick 9 av 10 i betyg och rekommenderas av Sveriges Prylsajt M3.se med orden "Visst är det värt mycket att hålla koll på hälsan och Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv."

Utdrag ur artikeln:

"Visst är det värt mycket att hålla koll på hälsan och Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv.

Som vi skrev nyligen är Coala Heart Monitor en svensk uppfinning som ska hjälpa fler att upptäcka hjärtsjukdomar i tid. Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen, ofta på grund av en för sen diagnos.

För att råda bot på detta lanseras Coala Heart Monitor, en digital självscreeningsprodukt som registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens för att upptäcka eventuella sjukdomssymtom i tid.

Föredömligt enkel

Att komma igång med Coala Heart Monitor visar sig vara föredömligt enkelt. Vi laddar hjärtmonitorn, laddar ned Coala-appen till vår smartphone, fyller i användaruppgifterna, parkopplar telefonen och hjärtmonitorn och kan därefter utföra vår första mätning."

Läs hela artikeln om Coala Heart Monitor på M3s hemsida.

Coala Life inbjudna att tala på Kalifornien-baserade Quantified Selfs event i Stockholm

Coala life hjärtsjukdom stroke ekg

Coala Life var under måndagen inbjudna att berätta om Coala Heart Monitor på Quantified Selfs konferens på H2 Health Hub i Stockholm.

Quantified Self Labs är ett tech-företag baserat i Kalifornien vars syfte är att genom konferenser och möten världen över, delge sitt community det senaste inom self-tracking produkter. Företaget specialiserar sig på just self-tracking produkter så som sensorer, appar och annan teknologi vars syfte bland annat är att skapa användarvänliga hälsoprodukter.

Coala Lifes vd Philip Siberg gjorde tillsammans med CMO Titti Lundgren en uppskattad presentation där de gav medverkande vid konferensen chans att förhandstesta Coala Heart Monitor.

“Coala Heart Monitor genererar unik data genom dess patenterade sensorer. Denna stora mängd data, vad den kan hitta och leda till väcker stort intresse. Responsen vi fick från deltagarna var mycket positiv och kvällen bjöd på många utvecklande samtal om branschen och dess framtid”, säger vd Philip Siberg.

H2 Health Hub i centrala Stockholm stod värd för eventet där Coala var i gott sällskap med bland andra Dr. Martin Andersson från Air Smart Spirometer.