Välkommen att besöka oss på Vitalis, Nordens ledande eHälsomöte!

Coala Life eHealth Award Vitalis.JPG

 

För ett år sedan vann vi eHealth Award 2017 på Vitalis. Den 24-16 april är vi tillbaka på Nordens största eHälsomöte för att berätta om våra prisbelönta lösningar för hjärtat. Tillsammans med MedHelp visar vi att Framtidens vård är här - Digital, Smart och Personlig!
 
I vår monter kan du testa Coala Heart Monitor Pro - den första digitala, medicintekniska lösningen som ger vården möjlighet att följa och analysera hjärtan på distans och i realtid, samt få rådgivning av Coala Certifierade sjuksköterskor från Hjärtupplysningen.
 
Coala Lifes VD Philip Siberg föreläser på Vitalis om lärdomar och möjligheter med digitalisering av vården, med utgångspunkt från individen, hjärtat och Coala. Ett e-hälsoprojekt på riktigt med Coala, ett bolag som prisats som "ett av de mest lovande medicinteknikbolagen i världen".

Vitalis eHälsomöte, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg, lockar 170 utställare och 180 föreläsare med det gemensamma intresset och målet att utveckla och förbättra sjukvården genom olika innovativa och smarta eHälso-lösningar.     

Vi ser fram emot att få träffa dig!

 

Vitalis eHälsomöte
När: 24-26 april
Var: Svenska Mässan, Göteborg, Monter B08:10

Coala Lifes vd och medgrundare Philip Siberg föreläser på Vitalis 
När:  Torsdag 26 april, 11:30 - 12:00
Var: Sal A7, Svenska mässan Göteborg
Digitalisering och smart analys av hjärtat med utgångspunkt från individen. En presentation om Coala Life - en digital framgångssaga och vinnare av eHealth Award 2017.


Woman in Red - Med kvinnohjärtat i fokus!

Woman in red Oscarsteatern.JPG

Det fantastiska Woman in Red-teamet från 1.6 miljonerklubben på scenen i Stockholm.

WiR Coala Gbg.jpg

Hsinti, Johanna och Lovisa från Coala var där för att ta EKG och prata kvinnohjärtat.

Alexandra Charles von Hofsten 1,6 Foto Angelica Engström.jpg

1,6 & 2,6 miljonerklubbens grundare och ordförande Alexandra Charles von Hofsten.

Runt internationella kvinnodagen i mars anordnas den årliga kampanjen Woman in Red för att uppmärksamma kvinnohjärtat. I år ordnades galakvällar i 16 svenska städer och som partner till 1,6 & 2,6 miljonerklubben var Coala Life på plats för att stödja kampanjen, vars syfte är att sprida kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar och att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat. På scen fanns bl.a. Anne-Lie Rydé, Tommy Körberg, Loa Falkman och konferencier var 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ordförande och grundare Alexandra Charles von Hofsten.

Bli medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, det kostar endast 300 kr. Ditt bidrag stödjer arbetet med att förbättra hälsa och livskvalitet för alla kvinnor!
Läs mer och bli medlem, klicka här.


Coala Life vinner Digital Hospital Award 2018

Digital hospital award coala life.jpg

 

Coala Life utsågs som vinnare av The Digital Hospital Award 2018, framröstad av några av de främsta Schweiziska och Österrikiska sjukhusen vilka var inbjudna till Sverige för ett symposium med syfte att diskutera digital hospital transformation. Coala var utvald som ett av de svenska bolag med spännande digitala lösningar riktade mot hälsa-sjukvård som fick presentera under symposiet. Priset delades ut av The Walker project vars syfte är att bidra till förändringen av sjukvården.


Coala gästar podden Maqt & Miljoner

Coala Heart Monitor podd Maqt & Miljoner

 

Missa inte senaste avsnittet av podden Maqt & Miljoner där Coalas Titti Lundgren pratar kvinnohjärtat tillsammans med opinionsbildarna Alexandra Charles och Åza Brennander. Visste ni tex att hjärt-och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor och varje dag avlider 55 kvinnor i Sverige av akut hjärtinfarkt. Mäns och kvinnors hjärtan ser olika ut och ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten otillräcklig eftersom den mesta forskning gjorts på mäns hjärtan. Forskaren Karin Schenck Gustafsson – kardiolog och författare till boken ”Det brustna kvinnohjärtat”, berättar mer. 

Kampanjen Woman in Red, som ligger oss på Coala extra varmt om hjärtat, uppmärksammas och Åza delar med sig av hur det är att vara mamma till ett barn som föddes med ett allvarligt hjärtfel.

Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan bloggportalen maqt.se och 1,6 Miljonerklubben. 

För att lyssna, klicka här.