Coala Life utsedd till ”Cool Vendor 2018” av Gartner

Coala Life heart monitor Gartner.png

STOCKHOLM 2018-08-15. Coala Life har blivit utsedd till “Cool Vendor 2018” av Gartner, världsledande inom informationsteknisk forskning och marknadsanalys. Utnämningen görs inom marknaden för Health and Wellness Device och Coala utnämns tillsammans med fyra andra amerikanska och engelska bolag.

-        Det är precis så coolt som det låter att bli utsedd till “Cool Vendor” av Gartner, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life. Gartner är världsledande inom informationsteknisk forskning och marknadsanalys och deras utmärkelse är ytterligare en validering av vår affär och visionen att vara med och bidra till att vinna kampen mot hjärt- och kärlsjukdomar. Vi tar plats bland en exklusiv skara bolag, där många ’’Cool Vendors” snabbt har utvecklats till att bli globala framgångscase.

Utnämningen görs inom ramen för rapporten “Cool Vendors in Health and Wellness Devices, 2018” av David Glenn et al. Gartners Cool Vendor 2018 Report utvärderar intressanta, nya, innovativa aktörer, produkter och tjänster inom hälsomarknaden. Rapporten summerar att digitala medicintekniska produkter ger värdefulla insikter och data för egenvård och för vården. Den kompletta rapporten är tillgänglig på www.gartner.com/doc/3886369

Gartners definition av Cool Vendor är ett litet bolag som erbjuder en teknologi eller tjänst som är:

Innovative – möjliggör för användare att göra saker de inte kunnat göra tidigare
Impactful – har eller kommer att ha en affärsmässig inverkan, inte bara teknik för sakens skull
Intriguing – har väckt Gartners intresse under de senaste sex månaderna

För mer info kontakta:
Philip Siberg, CEO, +46 70 7906734, philip.siberg@coalalife.com
Titti Lundgren, CMO, +46 70 8353328, titti.lundgren@coalalife.com

Om Coala Life
Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inom digital hälsa inriktat på hjärtdiagnostik, allt baserat på smarta algoritmer. Bolaget har utvecklat och lanserat en mångfaldigt prisbelönad portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och analys hjärtat. Produkterna säljs dels direkt mot konsument genom bl.a. Lloyds Apotek och dels direkt mot vården för att möjliggöra digitala hjärtutredningar. Vi gör det möjligt för alla att följa sitt hjärta. För mer info, se www.coalalife.com

Om Gartner
För mer info, se www.gartner.com
Disclaimer: Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in our research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

To read this pressrelease in English, click here.


"Det är genialt att man kan mäta sitt EKG och skicka det till läkare."

Lill Lindfors Expressen Coala.png

 

Lill Lindfors är med i kärntruppen för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och är starkt engagerad för kvinnors hälsa. Just nu genomför klubben, tillsammans med forskare på Karolinska Institutet och Coala Life en stor studie av kvinnor som lider av hjärtklappning. Kvinnorna får själva undersöka sitt hjärta varje dag med hjälp av Coala Heart Monitor. Läs mer om studien på redheartstudy.com Som Expressen tidigare kunnat berätta upptäckte Christina Schollin att hon hade hjärtflimmer tack vare studien. 
– Det är ett tydligt exempel på hur monitorn kan användas, så fantastiskt att det upptäcktes, säger Lill Lindfors.

Hon har själv testat den lilla EKG-monitorn. 
– Mitt EKG är jättebra, jag har inte extraslag nu. 
– Men när jag är stressad kan jag känna att pulsen ökar, kanske får jag något extraslag då också. Men då får jag sätta mig ner och försöka andas lugnt och slappna av. 

Hon tycker att den lilla hjärtmonitorn är praktisk, men att det krävs att en läkare hjälper till att tolka resultatet.
– Det är genialt att man kan mäta sitt EKG och skicka det till läkare. Det kan vara fint och lugnande, att få hör att det är okej.

Läs hela artikeln i Expressen, klicka här.


Coala Life tar in ytterligare expansionskapital

Coala_Gruppbild_085.jpg

 

Coala Life har idag rest ytterligare drygt 16 MSEK i kapital för att accelerera kommersialiseringen. Bland investerarna ingår bland annat riskkapitalbolaget 20 North Street, Larry Leksell, internationella affärsänglar och ledande befattningshavare i bolaget.  

-       Nu har vi rest totalt över 110 MSEK i kapital för att möjliggöra individ- och patientcentrerad hjärtanalys, för att avlasta och möjliggöra en eliminering av köer i hjärtvården och generera data som kan användas för att förutspå hjärtsjukdomar med AI och bidra till att vinna kampen mot världens främsta folksjukdom. Inget annat svenskt bolag har investerat motsvarande belopp i att utveckla lösningar för hjärtat och digitalisering av hjärtvården, kommenterar Philip Siberg, VD och co-founder av Coala Life.

Det resta kapitalet syftar till att accelerera kommersialiseringen inom konsumentmarknaden och driva digitaliseringen av hjärtvården. Per idag har över 100 000 EKG-analyser genomförts med Coala Lifes produkter och tjänster med cirka 100 vårdgivare anslutna och 250 uppkopplade läkare. Många tidigare okända fall av hjärtsjukdomar har hittats och kunnat behandlas, och produkterna har påvisat en avlastning av vården med mildrad oro som följd.

Bakom Coala Life står en rad ledande entreprenörer, ledare och investerare inom Life Science branschen såsom Larry Leksell, Sören Olofsson, tidigare landstings- och sjukhusdirektör, och Liselott Kilaas, fd VD och koncernchef för Aleris. 

Se även pressrelease här

Coala i Almedalen 2018!

35cd5a2e-29d5-4ca0-9f08-a0bf03e326b3.jpg

 

Coala är hjärtat i Almedalen!

Almedalsveckan är en spännande mötesplats för beslutsfattare inom näringsliv och offentligsektor, politiker, organisationer och media. Coala Life är självklart på plats med ett fullspäckat schema. Här nedan följer de aktiviteter Coala deltar i under Almedalsveckan. 
 
Vi ser fram emot att träffa dig i Visby!


"AI för hjärtat. Kan smarta algoritmer rädda hjärtan och eliminera vårdköer?"

Tid: 2 juli 13.00-13.50
Plats: Slottsterassen 6, Läkartidningens tält

Arrangör: Läkartidningen och Coala Life

Coala Life bjuder in till seminarium, som hålls tillsammans med Läkartidningen, för att diskutera AI för hjärtat. I Sverige görs årligen över 8 miljoner besök i vården relaterat till hjärtat, och väntetider till specialistvården är allt för långa. Under detta seminarium kommer det diskuteras om nya digitala, medicintekniska lösningar baserade på artificiell intelligens kan råda bot på detta? Och om tidig prediktion kan leda till en mer jämlik och effektiv vård?
 
Medverkande i seminariet: 

 • Karin Schenck-Gustafsson, professor, Centrum för Genusmedicin, Karolinska Institutet
 • Peter Magnusson, överläkare Kardiologi, Gävle
 • Mathias Ekman, Director Industry Solutions – Healthcare, Microsoft
 • Henrik Eriksson, elitidrottare och Vasaloppsvinnare
 • Philip Siberg, VD och medgrundare Coala Life 

Finalist i Serendiptity Challenge
Coala Life är finalister i Serendipidy Challenge Framtidsbolag 2018!

Tid: 2-4 juli
Plats: Utställning på Techarenan, Almedalen
Arrangör: Serendipity


Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för Nordens alla entreprenörsledda startup- eller tillväxtbolag med en unik innovation eller affärsidé som har global potential. Vi är oerhört stolta att få ställa ut på Techarenan i Almedalen och hoppas att du kommer förbi och ger oss din röst i publikens pris i Serendipity Challenge 2018.


Frukost-TV HealthTech Hub och Dagens Medicin
”Vem betalar utvecklingen av digital hälsa- vården eller allmänheten?”
 
Tid: 3 juli 08:00-08:30
Plats: Burmeisters bakficka, Tage Cervins gata 8
Arrangör: Dagens Medicin

 
En stor utmaning för entreprenörer inom digital hälsa är att identifiera kunden. Är det den offentligt finansierade vården, försäkringsbolag eller den enskilda patienten? Vad innebär osäkerheten för utvecklingen av nya tjänster och för hela digitaliseringen av vården? Detta kommer att diskuteras under Dagens Medicins frukost-TV, där Coala Lifes VD och medgrundare Philip Siberg deltar.

Medverkande: 

 • Christina Kennedy, Chefredaktör Dagens Medicin
 • Jonas Leijonhufuvud, reporter Di Digital
 • Jenni Nordborg, chef för regeringens life science-kontor
 • Ebba Fåhraeus, Smile incubator
 • Philip Siberg, Coala Life
 • mfl.

Seminarium arrangerat av Microsoft:
"Innovation i samhällets tjänst."


 
Tid: 4 juli 13:00-13:45
Plats: Södra Kyrkogatan 3, Pickit vån 2
Arrangör: Microsoft AB

 
Sverige har goda förutsättningar att bli världsledande inom användning av artificiell intelligens (AI) och internet of things (IoT). Möjligheterna är enorma och forskning visar att många ser det som en välkommen utveckling. Men vad händer med vårt samhälle när AI och algoritmer får allt mer makt eller när alla sakernas Internet är uppkopplade? Ställer det nya krav på samhället och vad blir konsekvenserna?

Medverkande: 

 • Nina Bake, HeadofDigital Health, Telia Division X
 • Maria Gårdlund, VD SWECO Position
 • Mikael Damberg, Närings- och Innovationsminister
 • Joacim Damgard, VD Microsoft Sverige
 • Titti Lundgren, Coala Life

Seminarium med Länsförsäkringar:
"Artificiell intelligens och IoT - hur lirar alla uppkopplade prylar med vår integritet?"
 
Tid: 4 juli 14:15-14:45
Plats: Hästgatan 2
Arrangör: Länsförsäkringar

 
Uppkopplade sensorer eller kroppsnära teknik som kan göra oss friskare blir allt mer vanligt. Men är vi medvetna om hur vår information kommer att användas och av vem? Vad händer om informationen kommer i fel händer? Kommer tekniken att vinna över politiken?

Medverkande: 

 • Stefan Larsson, Forskare
 • Johan Flodin, KRY
 • Charlotta Lööv, Lindahls Advokatbyrå
 • Jacob Dexe, RISE
 • Titti Lundgren, Coala Life

Tack vare RedHeart Study och Coala Heart Monitor kunde skådespelerskan Christina Schollin upptäcka sitt förmaksflimmer.

fullsizeoutput_293.jpeg

 

Tack vare RedHeart study som görs av Karolinska Institutet tillsammans med Coala Life och 1.6 miljonerklubben kunde skådespelerskan Christina Schollin upptäcka sitt förmaksflimmer.
- Jag är väldigt, väldigt, glad att jag fick chansen att upptäcka det i tid. Det är jätteviktigt att veta, säger Christina Schollin.

Hjärtkärlsjukdom är den vanligaste enskilda dödsorsaken hos både kvinnor och män. Men vården är inte jämlik. Forskning har visat att vården oftare missar kvinnors symtom, att de feldiagnostiseras och får vänta längre på behandling. Kvinnor riskerar även att få sämre vård än män. Det finns också studier som visar att kvinnorna dröjer längre än män med att söka vård. 

Nyligen startade RedHeart Study en studie av kvinnor med hjärtklappning tillsammans med Karolinska institutet. 

Kvinnorna får låna en Coala Heart Monitor att själva ta EKG med. Resultatet visas direkt i en app i mobilen. För två veckor testade Christina Schollin apparaten. Och det var då hennes hjärtproblem upptäcktes. Hon hade oregelbunden hjärtrytm och pulsen var uppe på 144. En normal vilopuls ligger ofta mellan 60 och 80. 

– Jag kan ha gått med det länge, utan att veta om det. 

Hjärtläkaren satte diagnosen förmaksflimmer som kan leda till hjärtsvikt, blodproppar och stroke.

Läs hela artikeln på Expressen, klicka här.


Vasaloppsvinnaren: ”Det är en fråga om människoliv”

Vasaloppet aftonbladet coala.jpeg

Foto: Nisse Schmidt

I slutet av sin elitkarriär märkte Henrik Eriksson, vasaloppsvinnare, att hans hjärta inte slog som det skulle, och flera år senare diagnostiserades han med attackvis förmaksflimmer. Det var svårt att upptäcka förmaksflimret.

Många idrottsförbund och föreningar ”screenar” sina spelare/idrottare i förebyggande syfte. Förhoppningen är att man ska kunna upptäcka ett eventuellt hjärtfel i ett tidigt skeende och ge råd och behandling för att minska risken för lidande eller dödsfall.

Jag har en Coala för att ta EKG när jag själv vill det, för att försäkra mig om att hjärtat slår som det ska. Det är en skön trygghet, en säkerhetsåtgärd, säger Henrik.

Läs hela artikeln på Aftonbladet, klicka här.


Coala finalist i Serendipity Challenge...igen!

 

Nu intar vi Almedalen med Serendipity, för andra året!

Coala Life är för andra året stolt finalist i Serendipity Challenge, en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. Finaldagarna pågår under tre dagar bestående av huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel m.m. Under finaldagarna koras även vinnarna av publikens pris, Nordeas partnerpris samt Industrins pris.

Tävlingen syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

Läs mer om Serendipity Challenge här, och se pressrelease här.

Vi ses i Almedalen!

 

Nu finns Coala hos Cityheart!

Cityheart.png

 

Cityheart är en specialistmottagning för patienter med hjärt- och kärlsjukdom. Mottagningen grundades 2005 och är belägen vid Hötorget i centrala Stockholm. Cityhearts team utreder och behandlar kärlkramp, hjärtsvikt, rytmrubbningar, högt blodtryck, klaffel, misstanke om hjärtsjukdom hos unga idrottsmän och bedriver preoperativa bedömningar.

Nu finns Coala Heart Monitor och Coala Pro på kliniken för smarta, digitala och patientengagerade hjärtutredningar. 

För mer info och boka tid, se Cityhearts hemsida här

Coala på Järvaveckan

IMG_0020.jpg

 

Coala pratade hjärtat på Järvaveckan tillsammans med 1,6 miljonerklubben. Fantastiska möten och diskussioner med bland annat Alexandra Charles och Anna Maria Corazza Bildt. Tillsammans rekryterade vi mer studiedeltagare till The RedHeart Study. Har du anmält dig? Se www.redheartstudy.com.