Coala i Almedalen 2018!

35cd5a2e-29d5-4ca0-9f08-a0bf03e326b3.jpg

 

Coala är hjärtat i Almedalen!

Almedalsveckan är en spännande mötesplats för beslutsfattare inom näringsliv och offentligsektor, politiker, organisationer och media. Coala Life är självklart på plats med ett fullspäckat schema. Här nedan följer de aktiviteter Coala deltar i under Almedalsveckan. 
 
Vi ser fram emot att träffa dig i Visby!


"AI för hjärtat. Kan smarta algoritmer rädda hjärtan och eliminera vårdköer?"

Tid: 2 juli 13.00-13.50
Plats: Slottsterassen 6, Läkartidningens tält

Arrangör: Läkartidningen och Coala Life

Coala Life bjuder in till seminarium, som hålls tillsammans med Läkartidningen, för att diskutera AI för hjärtat. I Sverige görs årligen över 8 miljoner besök i vården relaterat till hjärtat, och väntetider till specialistvården är allt för långa. Under detta seminarium kommer det diskuteras om nya digitala, medicintekniska lösningar baserade på artificiell intelligens kan råda bot på detta? Och om tidig prediktion kan leda till en mer jämlik och effektiv vård?
 
Medverkande i seminariet: 

 • Karin Schenck-Gustafsson, professor, Centrum för Genusmedicin, Karolinska Institutet
 • Peter Magnusson, överläkare Kardiologi, Gävle
 • Mathias Ekman, Director Industry Solutions – Healthcare, Microsoft
 • Henrik Eriksson, elitidrottare och Vasaloppsvinnare
 • Philip Siberg, VD och medgrundare Coala Life 

Finalist i Serendiptity Challenge
Coala Life är finalister i Serendipidy Challenge Framtidsbolag 2018!

Tid: 2-4 juli
Plats: Utställning på Techarenan, Almedalen
Arrangör: Serendipity


Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för Nordens alla entreprenörsledda startup- eller tillväxtbolag med en unik innovation eller affärsidé som har global potential. Vi är oerhört stolta att få ställa ut på Techarenan i Almedalen och hoppas att du kommer förbi och ger oss din röst i publikens pris i Serendipity Challenge 2018.


Frukost-TV HealthTech Hub och Dagens Medicin
”Vem betalar utvecklingen av digital hälsa- vården eller allmänheten?”
 
Tid: 3 juli 08:00-08:30
Plats: Burmeisters bakficka, Tage Cervins gata 8
Arrangör: Dagens Medicin

 
En stor utmaning för entreprenörer inom digital hälsa är att identifiera kunden. Är det den offentligt finansierade vården, försäkringsbolag eller den enskilda patienten? Vad innebär osäkerheten för utvecklingen av nya tjänster och för hela digitaliseringen av vården? Detta kommer att diskuteras under Dagens Medicins frukost-TV, där Coala Lifes VD och medgrundare Philip Siberg deltar.

Medverkande: 

 • Christina Kennedy, Chefredaktör Dagens Medicin
 • Jonas Leijonhufuvud, reporter Di Digital
 • Jenni Nordborg, chef för regeringens life science-kontor
 • Ebba Fåhraeus, Smile incubator
 • Philip Siberg, Coala Life
 • mfl.

Seminarium arrangerat av Microsoft:
"Innovation i samhällets tjänst."


 
Tid: 4 juli 13:00-13:45
Plats: Södra Kyrkogatan 3, Pickit vån 2
Arrangör: Microsoft AB

 
Sverige har goda förutsättningar att bli världsledande inom användning av artificiell intelligens (AI) och internet of things (IoT). Möjligheterna är enorma och forskning visar att många ser det som en välkommen utveckling. Men vad händer med vårt samhälle när AI och algoritmer får allt mer makt eller när alla sakernas Internet är uppkopplade? Ställer det nya krav på samhället och vad blir konsekvenserna?

Medverkande: 

 • Nina Bake, HeadofDigital Health, Telia Division X
 • Maria Gårdlund, VD SWECO Position
 • Mikael Damberg, Närings- och Innovationsminister
 • Joacim Damgard, VD Microsoft Sverige
 • Titti Lundgren, Coala Life

Seminarium med Länsförsäkringar:
"Artificiell intelligens och IoT - hur lirar alla uppkopplade prylar med vår integritet?"
 
Tid: 4 juli 14:15-14:45
Plats: Hästgatan 2
Arrangör: Länsförsäkringar

 
Uppkopplade sensorer eller kroppsnära teknik som kan göra oss friskare blir allt mer vanligt. Men är vi medvetna om hur vår information kommer att användas och av vem? Vad händer om informationen kommer i fel händer? Kommer tekniken att vinna över politiken?

Medverkande: 

 • Stefan Larsson, Forskare
 • Johan Flodin, KRY
 • Charlotta Lööv, Lindahls Advokatbyrå
 • Jacob Dexe, RISE
 • Titti Lundgren, Coala Life

Coala finalist i Serendipity Challenge...igen!

 

Nu intar vi Almedalen med Serendipity, för andra året!

Coala Life är för andra året stolt finalist i Serendipity Challenge, en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. Finaldagarna pågår under tre dagar bestående av huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel m.m. Under finaldagarna koras även vinnarna av publikens pris, Nordeas partnerpris samt Industrins pris.

Tävlingen syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

Läs mer om Serendipity Challenge här, och se pressrelease här.

Vi ses i Almedalen!

 

Nu finns Coala hos Cityheart!

Cityheart.png

 

Cityheart är en specialistmottagning för patienter med hjärt- och kärlsjukdom. Mottagningen grundades 2005 och är belägen vid Hötorget i centrala Stockholm. Cityhearts team utreder och behandlar kärlkramp, hjärtsvikt, rytmrubbningar, högt blodtryck, klaffel, misstanke om hjärtsjukdom hos unga idrottsmän och bedriver preoperativa bedömningar.

Nu finns Coala Heart Monitor och Coala Pro på kliniken för smarta, digitala och patientengagerade hjärtutredningar. 

För mer info och boka tid, se Cityhearts hemsida här

Coala på Järvaveckan

IMG_0020.jpg

 

Coala pratade hjärtat på Järvaveckan tillsammans med 1,6 miljonerklubben. Fantastiska möten och diskussioner med bland annat Alexandra Charles och Anna Maria Corazza Bildt. Tillsammans rekryterade vi mer studiedeltagare till The RedHeart Study. Har du anmält dig? Se www.redheartstudy.com.

Coala Life växlar upp teamet

kvartett.png

 

Coala Life växlar upp organisationen ytterligare med ny Styrelseordförande, Styrelseledamot, Affärsutvecklingsansvarig och Customer Experience Manager.

- Vi välkomnar en super-kvartett och accelererar vidare som ledaren inom digitala lösningar och tjänster för hjärtat, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

Liselott Kilaas har tillträtt som ny styrelseordförande i Coala Life. Liselott har en 30-årig karriär med sig som bland annat VD för vårdkoncernen Aleris och som styrelseledamot I Telenor ASA och Norges Centralbank. Idag sitter Liselott bland annat i styrelsen för Orkla ASA, Den Norske Veritas (DNV) och Peab AB. 

- Jag är mycket engagerad i hälsofrågor och jag ser en stor potential i Coala Life och hur medtech kan bidra till att förbättra vården, säger Liselott Kilaas, ny styrelseordförande i Coala Life. Jag tror att vi har en spännande och intressant produkt och jag hoppas att många vill använda sig av Coalan, jag är entusiastisk.

Johanna Öberg har tillträtt som ny styrelseledamot i Coala Life. Johanna är VD för Memira, Skandinaviens största vårdkoncern inom ögonlaser och linsbytesoperationer. Johanna har en lång karriär med sig, bl.a. genomfört en turn-around av mediekoncernen Stampen som VD, lett bolag inom Kinnevik-koncernen och startat upp tidningen Metro i Puerto Rico. 

Anna Hernegran har rekryterats som Business Development Manager. Hon kommer närmast från Philips Healthcare där hon ansvarade för försäljning inom Imaging och dessförinnan Cardiology. Anna har en lång karriär inom Philips-koncernen och medicinsk teknik och hennes fokus på Coala kommer främst att vara att vidareutveckla och driva försäljningen i vården och med samarbetspartners. 

Malin Sendén har anställts som Customer Experience Manager och kommer närmast från Global Kinetics, ett medicinteknikbolag. Malin kommer fokusera på att Coala levererar den bästa kundupplevelsen till konsumenten, patienten och vården.

The RedHeart Study

redheart intressanmälan eng.png

 

RedHeart Study är en unik vetenskaplig studie under ledning av forskare på Karolinska Institutet i samarbete med 1,6 miljonerklubben och Coala Life. Studien har som syfte att dels med smart EKG-teknik registrera vilken slags hjärtrytm som orsakar dina symptom, dels studera i vilken grad din hjärtklappning medför obehag i form av oro och ångest. 

Studien, som är helt unik i sitt slag där deltagare får tillgång till hjärtmonitor under 2 månader för enkel registrering av EKG med dagligen (morgon och kväll samt vid symptom). 

Antalet platser till Red Heart Study är begränsat till 1 000 kvinnor med adress i Sverige. 

För anmälan, gå in på www.redheartstudy.com

Ansvariga för studien

 • Med Dr Per Insulander, överläkare, Tema Hjärta och Kärl, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska institutet
 • Professor Mats Jensen-Urstad, överläkare, Tema Hjärta och Kärl, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska institutet
 • Professor Karin Schenck-Gustafsson, Centrum för Genusmedicin, Karolinska Institutet
 • Forskningssjuksköterska Carina Carnlöf, Tema Hjärta och Kärl, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska institutet

Läs pressrelease här

Nu har vi släppt en ännu smartare Coala app!

trend coala.png

 

Nu introducerar Coala Life återigen unik, ny funktionalitet i Coala appen som finns både till Android-telefoner och Apple iPhone. Du hittar appen på Google Play och Apple App Store.

Med den nya Coala appen kan du bland annat se och följa dina mätningar över tid, lägga in blodtryck och vikt i samband med mätning, möjlighet till snabbare mätningar, aktivera påminnelser och koppla dina data till Apple Hälsa.

Ladda ned nya appen idag!


Coala vinner pris i Bryssel

Makers town award Coala Life.png

 

Vid årets Makerstown-event i Bryssel bjöds drygt 40 av Europas mest innovativa tillväxtbolag in för att presentera innovationer och teknikframgångar till allt från tusentals ungdomar till tunga EU-delegater. På plats fanns en mängd olika utställare som Google, Lego och framtidens robotar. Coala Life prisades av juryn med The Makerstown 2018 Jury’s Award! Läs mer här www.makerstown.eu


Coala’s Titti Lundgren pichar på STING Day 2018!

Sting day Coala Life.png

 

På årets STING Day fick Coala’s marknadschef Titti Lundgren presentera för en bred publik av investerare och entreprenörer. STING Day är årets viktigaste event för den nya generationens svenska teknikbolag. Särskilt utvalda entreprenörer från 90 startups fick möjlighet att presentera för över 100 internationella investerare.

Stockholm utsågs förra året till världens näst snabbast växande marknad för riskkapitalinvesteringar i teknik. Dessutom har Stockholm nu flest miljarddollar-startups i Europa, vilket är näst flest i världen per capita. Endast Silicon Valley kan överträffa Stockholm, enligt en rapport från Skype-grundaren Niklas Zennströms investeringsföretag Atomico.