Ny studie visar hur Coalan blir smartare ju mer den används

Vid årets Höstmöte för Svensk Förening för Klinisk Fysiologi (KlinFys) i Lund presenterades studien Evaluation of an enhanced, cloud-based AF-detection algoritm based on real-world arrhythmic recordings genomförd av Åke Olsson, Kardiolog, City Heart och Magnus Samuelsson, CTO, Coala Life.

Studien utvärderade nya analysalgoritmer med utökad funktionalitet för att även detektera förmaksflimmer baserat på förekomst av p-våg eller inte i EKG-signalen.

De nya algoritmerna jämfördes mot existerande algoritmer i Coala Heart Monitor, och påvisade en väsentlig ökning av träffsäkerheten genom att Positive Predictive Value (PPV) ökade med drygt 90%.

Studien visar på hur molnbaserade medicinska system har förutsättningar att löpande kunna tränas baserat på sin egen referensdata för att ytterligare öka prestanda and noggrannhet.

För att läsa hela studien, klicka här.

Read article in english here.


Coala Life lanserar Pro X – en tjänst för digitala hjärtutredningar i hemmiljö

CoalaProx.png

STOCKHOLM 2018-09-25. Idag lanseras Coala Pro X, en ny medicinteknisk tjänst för patientengagerade, digitala hjärtutredningar i hemmiljö. Vid beställning skickas en Coala Heart Monitor Pro direkt till patienten vilket förenklar hanteringen för vården, inga väntetider och där uppföljning och utredning sker enkelt på distans via uppkopplad dator.

Coala Pro X är en ny digital tjänst utvecklad för vården. Beställning görs enkelt på nätet och en Coala Heart Monitor Pro skickas direkt hem till patienten, inklusive returkuvert. Lämplig utredningsperiod avgörs av vårdgivare, typiskt 30-60 dagar. Systemet har ingen begränsning av antal mätningar. Vårdgivaren följer sin patient via Coala Care Portalen och slipper hantering av produkter på kliniken, istället görs det av patienten hemma under support av Coala Life.

”Nu tar vi nästa kliv för att eliminera köer inom hjärtvården. Vi gör det möjligt för både primär- och specialistvård att enkelt genomföra patientengagerade hjärtutredningar utan väntetider, med förenklad hantering och till en väsentligt lägre kostnad.” kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

Med Coala Heart Monitor Pro registrerar patienten själv regelbundna bröst- och tum-EKG mätningar, och systemet detekterar automatiskt 10 olika arytmier, inkl. normala värden, baserat på algoritmer som utvecklats och validerats i Sverige. Coalan har även ett integrerat digitalt stetoskop som synkront med EKG fångar hjärtljudet, för auskultation på distans.

- Enkelt. Slipp hantering av utrustningen på kliniken. En smart tjänst till låg kostnad.

- Inga köer. Coala Pro skickas direkt hem till patienten inom normalt 36h, inkl. returkuvert.

- Uppkopplat. Följ patienten på distans och ställ diagnos enkelt via Coala Care Portalen.

För ett kostnadsfritt Coala Care-konto och mer information kring priser och möjligheter med digitala hjärtutredningar, kontakta Anna Hernegran på anna.hernegran@coalalife.com, eller 070 835 3462.

För mer info kontakta:

Philip Siberg, CEO, +46 70 7906734, philip.siberg@coalalife.com

Ladda ner Coala Pro X product note, klicka här.

För artikel på engelska, klicka här.


Coala till Hälsodagen 2018!

hälsodagen.jpg

Kom förbi Coala Lifes tält på Hälsodagen för att ta del av mycket förmånliga erbjudanden samt tävla om Coala Heart Monitor värd 1995 kr!

Hälsodagen är 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga kampanj runtom i landet som vill inspirera till bättre hälsa och livsstil genom att bjuda på motion, kunskap och underhållning samt medicinska experter som ger hälsoråd.  Dagen är kostnadsfri för alla besökare!

En heldag för hela familjen – ung som gammal. 

Som partner till 1,6 & 2,6 miljonerklubben vill vi på Coala hjälpa att lyfta frågan om hjärthälsa och vad Coala Heart Monitor kan göra för dig som känner oro för hjärtat.

Du kanske är nyfiken på att veta mer om RedHeart Study, världens största digitala studie på kvinnohjärtat? Vi berättar gärna om studien och om mycket mer på Hälsodagen.

Vi ses på söndag!

  

Datum: Söndag 23 september
Tid:  kl 11-16
Plats: Gärdet – mellan Sjöhistoriska museet och Villa Källhagen

 

Om Hälsodagen


Hälsodagen är 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga kampanj runtom i landet. Vi uppmuntrar alla till en bättre livsstil med fokus på hälsa, välbefinnande och vikten av att komma ut i naturen.

Årets stora Hälsodag i Stockholm är den 23 september. Det blir full fart på Gärdet när 1,6 & 2,6 miljonerklubben arrangerar årets Hälsodag. Vi slår rekord i familjeyoga tillsammans med hälsoprofilen Annette Lefterow. 

Nordiska Ministerrådets rapport visar att svenska skolbarn rör sig minst i Norden. På Hälsodagen får alla möjlighet att röra på sig under roliga former. Cirkus Cirkör lär ut akrobatik. Friskis & Svettis gympar med oss efter musik. Det blir Bamselopp och Bamsegympa för de yngsta med Gymnastikförbundet. Skansen visar upp spindlar och ormar.

Medicinska experter inom bland annat hjärta och livsstil ger personlig rådgivning. Det blir en härlig musikunderhållning från scen. Du kan även få vaccination på plats i vaccinationsbussen. Blodbuss kommer också finnas på plats.

Det blir musikunderhållnng. Operasångerskan Charlotta Huldt håller i allsång och Yvonne af Ugglas håller i kör för alla. Hälsodagen inspirerar till bättre hälsa genom motion, kunskap och underhållning. Det är fri entré. 


Coala presenterar på NLS – Nordic Life Science Days 2018

NLSDays.png

 

NLS (Nordic Life Science Days 2018) är det största life science-mötet i Norden och har sedan grunden 2013 byggt ett community och en plattform för affärer, partnerskap och samverkan inom den internationella life science-industrin.

Coala är inbjuden att presentera på NLS på Stockholm Waterfront och är även uttagen till The Life Science Hot List. I sessionen som leds av Invest in Stockholm presenterar Coala onsdag den 12 sept kl 09:45-10:45.


Coala inkluderad i det vetenskapliga programmet på European Society of Cardiology Congress 2018

 

ESC Congress är världens största kardiovaskulära kongress som samlar mer än 35 000 besökare från hela världen och hölls i år i München. Coala Life var en del av det nya Digital Health Pavilion där vi var helt överväldigade av uppmärksamheten och antalet besökare till vår monter, som representerade mer än 40 olika länder. Alla var angelägna att få veta mer om det senaste inom hjärtövervakning - Coala Heart Monitor - en digital, patientcentrerad lösning som möjliggör långsiktig monitorering i vardagen.

Det var helt fullsatt när Coalas VD och grundare Philip Siberg höll sin presentation under ESCs vetenskapliga program på Digital Health Stage. Han presenterade några av Coalas data från hundratusentals analyserade EKG och insikter från patienter och kardiologer samt från pågående banbrytande studier baserade på Coalas plattform.

Om du vill veta mer om ESC Congress, läs hela artikeln här.

For english version, click here.


Coala på Swedish American Life Science Summit 2018

På årets SALSS (Swedish American Life Science Summit 2018), 14:e i ordningen, var Coala med och presenterade och ställde ut samt summerade året som vinnare av SALSS Rising Star 2017.

SALSS Coala Life.png

 

SALSS är en exklusiv konferens under ledning av Barbro Ehnbom, som endast är öppen efter personlig inbjudan och samlar flera av världens främsta Life Science-personer, forskare, entreprenörer, regeringsföreträdare och investerare. Syftet är att bygga strategiska samarbetsrelationer mellan akademi, industri och finansiering, vilket förbättrar Life Science-verksamheten.

Läs mer på www.salss.com


Coala Life utsedd till ”Cool Vendor 2018” av Gartner

Coala Life heart monitor Gartner.png

STOCKHOLM 2018-08-15. Coala Life har blivit utsedd till “Cool Vendor 2018” av Gartner, världsledande inom informationsteknisk forskning och marknadsanalys. Utnämningen görs inom marknaden för Health and Wellness Device och Coala utnämns tillsammans med fyra andra amerikanska och engelska bolag.

-        Det är precis så coolt som det låter att bli utsedd till “Cool Vendor” av Gartner, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life. Gartner är världsledande inom informationsteknisk forskning och marknadsanalys och deras utmärkelse är ytterligare en validering av vår affär och visionen att vara med och bidra till att vinna kampen mot hjärt- och kärlsjukdomar. Vi tar plats bland en exklusiv skara bolag, där många ’’Cool Vendors” snabbt har utvecklats till att bli globala framgångscase.

Utnämningen görs inom ramen för rapporten “Cool Vendors in Health and Wellness Devices, 2018” av David Glenn et al. Gartners Cool Vendor 2018 Report utvärderar intressanta, nya, innovativa aktörer, produkter och tjänster inom hälsomarknaden. Rapporten summerar att digitala medicintekniska produkter ger värdefulla insikter och data för egenvård och för vården. Den kompletta rapporten är tillgänglig på www.gartner.com/doc/3886369

Gartners definition av Cool Vendor är ett litet bolag som erbjuder en teknologi eller tjänst som är:

Innovative – möjliggör för användare att göra saker de inte kunnat göra tidigare
Impactful – har eller kommer att ha en affärsmässig inverkan, inte bara teknik för sakens skull
Intriguing – har väckt Gartners intresse under de senaste sex månaderna

För mer info kontakta:
Philip Siberg, CEO, +46 70 7906734, philip.siberg@coalalife.com
Titti Lundgren, CMO, +46 70 8353328, titti.lundgren@coalalife.com

Om Coala Life
Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inom digital hälsa inriktat på hjärtdiagnostik, allt baserat på smarta algoritmer. Bolaget har utvecklat och lanserat en mångfaldigt prisbelönad portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och analys hjärtat. Produkterna säljs dels direkt mot konsument genom bl.a. Lloyds Apotek och dels direkt mot vården för att möjliggöra digitala hjärtutredningar. Vi gör det möjligt för alla att följa sitt hjärta. För mer info, se www.coalalife.com

Om Gartner
För mer info, se www.gartner.com
Disclaimer: Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in our research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

To read this pressrelease in English, click here.


"Det är genialt att man kan mäta sitt EKG och skicka det till läkare."

Lill Lindfors Expressen Coala.png

 

Lill Lindfors är med i kärntruppen för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och är starkt engagerad för kvinnors hälsa. Just nu genomför klubben, tillsammans med forskare på Karolinska Institutet och Coala Life en stor studie av kvinnor som lider av hjärtklappning. Kvinnorna får själva undersöka sitt hjärta varje dag med hjälp av Coala Heart Monitor. Läs mer om studien på redheartstudy.com Som Expressen tidigare kunnat berätta upptäckte Christina Schollin att hon hade hjärtflimmer tack vare studien. 
– Det är ett tydligt exempel på hur monitorn kan användas, så fantastiskt att det upptäcktes, säger Lill Lindfors.

Hon har själv testat den lilla EKG-monitorn. 
– Mitt EKG är jättebra, jag har inte extraslag nu. 
– Men när jag är stressad kan jag känna att pulsen ökar, kanske får jag något extraslag då också. Men då får jag sätta mig ner och försöka andas lugnt och slappna av. 

Hon tycker att den lilla hjärtmonitorn är praktisk, men att det krävs att en läkare hjälper till att tolka resultatet.
– Det är genialt att man kan mäta sitt EKG och skicka det till läkare. Det kan vara fint och lugnande, att få hör att det är okej.

Läs hela artikeln i Expressen, klicka här.