Coala Pro X   En ny tjänst för vården där en Coala Pro skickas direkt till patient för smart hjärtutredning.       Kontakta oss för att prova på din klinik

Coala Pro X

En ny tjänst för vården där en Coala Pro skickas direkt till patient för smart hjärtutredning.

Kontakta oss för att prova på din klinik


Coala Life Bayer.jpg

En ny tjänst för smarta hjärtutredningar på distans.

Coala Pro X är en ny medicinteknisk tjänst för patientengagerade, digitala hjärtutredningar i hemmiljö. Vid beställning skickas en Coala Heart Monitor Pro direkt till patienten vilket förenklar hanteringen för vården, inga väntetider och där uppföljning och utredning sker enkelt på distans via uppkopplad dator.


1508144902591.jpeg

En Coala skickas direkt till din patient, utan väntetider.

Beställning görs enkelt på nätet och en Coala Heart Monitor Pro skickas direkt hem till patienten, inklusive returkuvert. Lämplig utredningsperiod avgörs av vårdgivare, typiskt 30-60 dagar. För mer info, priser eller en demo, kontakta oss på info@coalalife.com.CoalaProx.png

När du inte vill äga och hantera några produkter på kliniken.

Slipp hantering av utrustningen på kliniken. En smart tjänst till låg kostnad. Coala Pro skickas direkt hem till patienten inom normalt 36h, inkl. returkuvert. Följ patienten på distans och ställ diagnos enkelt via Coala Care Portalen.

Ladda ned produktblad, här.


Coala heart monitor app.png

…och när lägre kostnader och hög tillgänglighet är viktigt.

Systemet har ingen begränsning av antal mätningar. Vårdgivaren följer sin patient via Coala Care Portalen och slipper hantering av produkter på kliniken, istället görs det av patienten hemma under support av Coala Life.

Jämfört med publicerade priser i olika landsting för arytmiutredningar är Coala Pro X upp till 50% billigare, och dessutom tillgängligt utan väntetider.1532038379795.jpeg

Nästa generations tum-EKG.

Coala Pro registrerar både 30 sekunders bröst- och tum-EKG för att maximera noggrannheten i mätningen. Bröst EKG underlättar också upptäckt av t ex förkommande fladder.

I Coala finns även ett integrerat digitalt stetoskop som synkront fångar hjärtljudet, för senare auskultation och korrelering med EKG i ett phonocardiogram.


placeit-10-3.jpg

Följ dina patienter enkelt via nätet.

Analysresultatet görs tillgängligt i nära realtid i Coala Care Portalen, ett webb-baserat system som nås enkelt från vilken uppkopplad dator som helst. Här kan man fördjupa tolkningen och ladda ned data för vidare manuell granskning. Det automatiska EKG-tolkningsstödet ger god hjälp.

Portalen kan även nås via surfplatta såsom iPad.


Coala_Modell+8.5_low.jpg

Patienten får svar på analysen direkt i sin app.

Patienten får svar på analysen direkt i sin smartphone inom ett par sekunder. De smarta algoritmerna hittar 9 vanliga arytmier, som förmaksflimmer, och förstår om det bara rör sig om ofarliga extraslag. Allt med mycket hög noggrannhet.

Coala fungerar både med Apple och Android-telefoner.Coala_Modell 3_low.jpg

När patientengagemang är viktigt.

Coala är ett CE-Class IIa medicintekniskt system särskilt godkänt för användning i hemmiljö. Den är enkel och intuitiv att använda, och engagerar patienten i sin utredning. Coala kommunicerar direkt med användarens smartphone som vägleder, visar resultat och lagrar den personliga journalen. All data sparas, säkert och krypterat i molnet.

För mer information kring datasäkerhet, läs här.


sarab.png

Färre remisser.

"Den stora vinsten med Coala är att vi kunnat engagera sjuksköterskorna i en större omfattning i arbetet runt patienterna och att Coala blivit en naturlig del i vårt arbete med hjärt- och kärlsjukdom. Coala sänker tröskeln för utredning, minskar oro för dem med tecken på arytmi och leder förhoppningsvis till att vi på sikt kan identifiera fler med förmaksflimmer."

Sara Banegas, Allmänläkare Praktikertjänst Ekerö VC Läs mer om Coalas användning på Ekerö VC här.


18.08.17.Coala_#5_105.jpg

Marknadsledande prestanda.

Det digitala systemet bygger på en marknadsledande teknisk plattform med 1000 Hz EKG-frekvens, 24-bitars upplösning och en extra elektrod för brusreducering. Inga elektroder som klistras på eller opereras in - allt är integrerat. Algoritmerna som ingår i Coala Pro och Coala Heart Monitor är utvecklade i Sverige och har bland annat validerats i ett samarbete mellan Lunds Universitet och Karolinska Universitetssjukhuset.

På Kardiovaskulära Vårmötet 2018 presenterades kliniska data från Coala Heart Monitor, se studien här. På Svenska Föreningen för Klinisk Fysiologi 2018 presenterade presenterades ytterligare data, se studien här.


8252c99ccf05ea55f45e03c6dc1ba329-768x512.jpg

Smidig för kliniken.

"Vi lånar ut Coala till patienter och den är smidig att använda i hemmet under en längre period. En viktig fördel är att sköterskorna kan dela ut den till de patienter som kommer. De behöver alltså inte invänta tid hos en läkare."

Hans-Jörgen Nilsson, Överläkare i arytmi vid kardiologen, Skånska Universitetssjukhuset i Lund

Läs flera användares uttalanden, här.


1532295057129-2.jpeg

Ideal för distansdiagnostik.

Coala Care är en webb-portal som ger vårdpersonal möjlighet att manuellt granska inspelningar från Coala på distans. Den säkra Portalen nås genom lösenord, BankID- eller SITHS inloggning och vårdgivare har endast access till de användare som först gett dem deras medgivande.

Portalen ger en översikt över varje enskild ansluten Coala användares resultat av bröst- och tum-EKG, inspelat hjärtljud, dennes profil samt angett allmäntillstånd. Detta utgör underlag för vidare analys och bidrar till den individuella medicinska bedömning som vårdgivaren gör.


18.08.17.Coala_#1_025.jpg

Vinn kampen mot stroke.

Coala Pro är utvecklad för ge vården ett kostnadseffektivt verktyg som möjliggör digitala och effektivare arytmiutredningar i vardagslivet. Genom detta upptäcka tidiga tecken på hjärtsjukdomar såsom förmaksflimmer och därmed kunna leda till en reducerad risk fört ex stroke.

Coala Pro syftar också till att ge möjlighet för vården att effektivt följa och stödja diagnostiken av patienter på distans genom Coala Care. Genom detta minska andelen onödiga vårdbesök relaterat till hjärtat, möjliggöra effektivare hjärtutredningar, och därmed minska andelen psykisk ohälsa relaterat till hjärtat.

Ladda ned produktblad för Coala Pro X, här.

För mer info, priser eller en demo, kontakta oss på info@coalalife.com eller ring på 08 27 00 77.