Så fungerar Coala Heart Monitor Coala Heart Monitor är en trygghetstjänst som kan hjälpa dig att enkelt hitta tidiga tecken på ett flertal hjärtsjukdomar. Genom att placera Coalan mot ditt hjärta i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får du svar i realtid – när och var du vill.   Beställ din egen Coala här

Så fungerar Coala Heart Monitor

Coala Heart Monitor är en trygghetstjänst som kan hjälpa dig att enkelt hitta tidiga tecken på ett flertal hjärtsjukdomar. Genom att placera Coalan mot ditt hjärta i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får du svar i realtid – när och var du vill.

 

Beställ din egen Coala här


Unik svensk innovation för ditt hjärta

Är du orolig för ditt hjärta? Finns det hjärtproblem i släkten? Eller vill du bara känna dig trygg? 

Coala är en unik svensk medicinteknisk innovation utvecklad för ditt hjärta. En avancerad men enkel trådlös lösning för att ge alla möjlighet att snabbt kontrollera sitt hjärta. 

Coala är mångfaldigt prisbelönt och bygger på patenterad teknologi, avancerade algoritmer och mer än 10 års svensk forskning och utveckling. Coala består av digital teknologi som registrerar och digitaliserar ditt hjärtljud, samt sensorer för att läsa av hjärtats elektriska impulser med EKG.

Analysen tar bara en minut och du slipper påklistrade elektroder, sladdar och otympliga apparater. 

Här kan du se en kort film på hur Coala Heart Monitor fungerar.

 

Här kan du se en kort film om tekniken bakom Coala hjärtmonitor

Följ ditt hjärta. Enkelt och pålitligt, var och när du vill.

Coala är enkel och intuitiv att använda. Coala kommunicerar direkt med din smart phone som vägleder dig, visar dina resultat och lagrar din personliga journal.

Svaret på analysen visas tydligt direkt på skärmen inom några sekunder. All data sparas, säkert och krypterat. Din data kan du enkelt dela med de läkare och vårdgivare som du valt att ansluta. Om ett avvikande värde upptäcks kan Coala Premium användare ta kontakt med Hjärtupplysningen™ direkt eller en ansluten läkare.

Hjärtupplysningen är en vårdgivare som ger sjukvårdsrådgivning med stöd av Coala. De kan manuellt analysera dina mätningar, din profil och ditt allmäntillstånd för att vägleda dig till rätt fortsatt vård. 

All utveckling, tillverkning och verifiering har skett i Sverige.

 

Vad kan Coala upptäcka?

Coala är utvecklad för att detektera tecken på förmaksflimmer, olika typer av arytmier såsom hjärtklappning och andra tecken på hjärtsjukdomar som kliniskt skolad personal kan lyssna sig fram till.

Förmaksflimmer, som är ett av de vanligaste hjärtrytmrubbningarna, upptäcks lättast med EKG-undersökning över tid eftersom flimmer uppkommer med oregelbundenhet.

Genom att använda Coala över tid kan därför förmaksflimmer och andra arytmier såsom hjärtklappning och dubbelslag upptäckas tidigt och förstås bättre, vilken ingen annan metod idag kan utan att det medför stora kostnader. 

För analysen använder Coala avancerade algoritmer som är utvecklade i Sverige och validerade i ett samarbete mellan Lunds Universitet och Karolinska Universitetssjukhus. Analysen ger dig resultat inom bara ett par sekunder – direkt i Coala appen.  

Coala upptäcker inte ischemi, hjärtsvikt eller andra syndrom såsom högt blodtryck.

 

 

Analysera ditt hjärta så mycket du vill.

Coala levereras med en laddningsstation och olika accessoarer, anpassade för att snabbt och enkelt kunna göra en screening av hjärtat var och när du vill. Inga sladdar, inga påklistrade elektroder, bara supersmart svensk teknik.

Du kan analysera ditt hjärta hur mycket som helst. All data sparas säkert i molnet. 

Coala Heart Monitor och dess analysmjukvara är klassad enligt Läkemedelsverket och EU-lagstiftning som en medicinteknisk produkt. Det samlade medicintekniska systemet har därför validerats noga innan det har blivit godkänd för försäljning och användning på den svenska marknaden.

 

En komplett, abonnemangsbaserad trygghetstjänst

Coala Heart Monitor är mycket mer än en avancerad hjärtmonitor och en app i telefonen. Det är en långsiktig och närvarande trygghetstjänst för ditt hjärta. Genom att para ihop den unika patenterade teknologin med det mänskliga omdömet hos Hjärtupplysningen™, eller en vald egen vårdgivare, erbjuder Coala en helhetslösning. 

Hjärtupplysningen är Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare med direkt uppkoppling mot Coala. En enskild vårdgivare som ger sjukvårdsrådgivning per telefon direkt till användare som har Coala Premium abonnemang.

Hjärtupplysningen har direkt och säker uppkoppling mot Coala Care Portalen och ges där en översikt över varje enskild ansluten Coala användares resultat av bröst- och tum-EKG, inspelat hjärtljud, dennes profil samt angett allmäntillstånd. Detta utgör underlag för vidare analys och stöd till  den individuella medicinska bedömning som vårdgivaren gör.

 

 

Din vårdgivare kan koppla upp sig och följa ditt hjärta på distans

Läkare och vårdgivare har möjlighet att kostnadsfritt ansluta sig till Coala Care portalen. Genom detta kan de, på ditt eget medgivande, följa ditt hjärta och analysera dina mätningar.

Prata med din vårdgivare om Coala så hjälper vi dem att ansluta sig. Det är enkelt och portalen kan nås från fliken dator som helst. 

 
Produkt13.jpg

Köp på nätet eller genom LloydsApotek

Beställ din egen Coala via Coala Life's webbshop här, eller besök ditt närmaste LloydsApotek. 

Coala aktiveras sedan genom att teckna ett abonnemang, vilket ger obegränsade möjligheter till screening, analys och säker lagring av dina data. Precis som att köpa en mobiltelefon så behöver Coala ett abonnemang för att fungera.

För mer information om abonnemangen, se längre ned på sidan.

 


Ett ekosystem som minskar din oro. Följ ditt hjärta när och var du vill.

Coala Heart Monitor är en trygghetslösning baserad på över 10 år av svensk forskning och utveckling.
Det är ett ekosystem där innovativ teknologi möter mänsklig kunskap – allt för att ge dig en tryggare vardag och kontroll över ditt hjärta.

steg 1: screena

Använd din Coala regelbundet för att följa och screena ditt hjärta. 

steg 2: ANALYS

Din hjärtdata analyseras i realtid av avancerade algoritmer, på samma sätt som en läkare ställer en preliminär diagnos.

steg 3: normalt

Om allt är normalt syns det tydligt i appen
och din mätning sparas i din journal. 

 

steg 4: avvikande

Om avvikande värde upptäcks blir användaren underrättad direkt i appen och din mätning
sparas i din journal.

steg 5: vårdkontakt

Rekommendation för nästa steg och kontakt
med vården. Eller ta med din mätning
vid nästa läkarbesök. 

steg 6: hjärtupplysningen

För dig med Coala Premium abonnemang kan du kontakta Hjärtupplysningen™ direkt. De analyserar dina resultat i realtid och kan vägleda dig till nästa steg. Du kan även kontakta en ansluten vårdgivare, exempelvis din doktor, direkt från appen. 


Vilket abonnemang passar dig?

Alla som använder en Coala gör det av olika individuella anledningar. En del vill följa sitt hjärta för att stilla en oro, andra vill ha en snabb tjänst där utbildade hjärtsjuksköterskor alltid finns nära till hands. Därför har vi tagit fram två olika abonnemangsformer, Coala Premium och Coala Basic. 
Samtliga abonnemang tecknas på 12 månader och kan endast ansökas om genom www.coalalife.com. Minimiålder är 18 år.  

COALA PREMIUM ABONNEMANG

 • Obegränsat antal hjärtmätningar av EKG, hjärtljud och puls.
 • Automatisk analys av dina EKG-mätningar baserat på 11 olika kategorier.
 • Integrerad sjukvårdsrådgivning genom Hjärtupplysningen™*.
 • Möjlighet för externa vårdgivare att få tillgång till din Coala journal via Coala Care Portal**.
 • Säker, krypterad och obegränsad datalagring av dina hjärtdata under 3 år.
 • Möjlighet att bidra till forskning genom att delta i Coala Atlas.
 • Ladda upp din data till Hälsa för mig portalen (när den går live, beräknat till 2017)***.
 

COALA BASIC ABONNEMANG

 • Obegränsat antal hjärtmätningar av EKG, hjärtljud och puls.
 • Automatisk analys av dina EKG-mätningar baserat på 6 olika kategorier.
 • Möjlighet för externa vårdgivare att få tillgång till din Coala journal via Coala Care Portal**.
 • Säker, krypterad och obegränsad datalagring av dina hjärtdata under ett år.
 • Möjlighet att bidra till forskning genom att delta i Coala Atlas.
Coala Hjärtmonitor Heart monitor

* Hjärtupplysningen är en extern, fristående vårdgivare som erbjuder sjukvårdsrådgivning baserat på dina resultat från Coala. Tillgängliga via telefon dagligen mellan 08:00 och 21:00, i enlighet med Coala Lifes användarvillkor. I ett Coala Premium abonnemnang ingår tolv telefonkonsultationer per 12-månadersabonnemang, att nyttjas fritt under perioden. 
** Vårdgivare kan få tillgång till användardata under BankID godkännande via Coala Care Portalen om accepterade av Coala-användaren.
*** Hälsa för Mig är en ny portal som ska lanseras av statliga e-hälsomyndigheten. Det är en portal där alla invånare kan spara sina journaler, tillgängliga genom BankID


Coala Heart Monitor består av Coalan som gör mätningen, en app som du laddar ned på din smartphone, och Coala Cloud där all din data lagras tryggt och säkert.
Coalan laddas enkelt i en laddningsstation. Du får även med tillbehör som gör det enkelt att använda och ta med Coalan i vardagen.