Så fungerar Coala Heart Monitor  Coala Heart Monitor är en unik svensk medicinsk innovation som möjliggör självscreening och analys av ditt hjärta - närsomhelst, varsomhelst. En smart trygghetstjänst för ditt hjärta.   Beställ din egen Coala här

Så fungerar Coala Heart Monitor

Coala Heart Monitor är en unik svensk medicinsk innovation som möjliggör självscreening och analys av ditt hjärta - närsomhelst, varsomhelst. En smart trygghetstjänst för ditt hjärta.

Beställ din egen Coala här

 

Så fungerar Coalas hjärtövervakning - en unik svensk innovation för ditt hjärta.

Är du orolig för ditt hjärta? Har du hjärtrusningar som kommer och går? Finns det hjärtproblem i släkten? Eller vill du bara känna dig trygg? 

Coala är en unik svensk medicinteknisk innovation utvecklad för ditt hjärta. En avancerad men enkel trådlös lösning för att ge alla möjlighet att snabbt kontrollera och följa sitt hjärta. 

Coala är mångfaldigt prisbelönt och bygger på patenterad teknologi, avancerade algoritmer och mer än 10 års svensk forskning och utveckling. Coala registrerar och digitaliserar ditt hjärtljud, samt ditt EKG.

Analysen tar bara en minut och du slipper påklistrade elektroder, sladdar och otympliga apparater. Allt sparas digitalt och kan enkelt delas t ex med din läkare.

Kort film - Så fungerar Coalas hjärtövervakning.

 
 Coala Heart Monitor, smidig och snabb hjärtövervakning.

Följ och analysera ditt hjärta var och när du vill.

Coala är enkel och intuitiv att använda. Coala kommunicerar direkt med din smart phone som vägleder dig, visar dina resultat och lagrar din personliga journal.

Svaret på analysen visas tydligt direkt i din smart phone inom några sekunder. All data sparas, säkert och krypterat.

Din data kan du enkelt dela med de läkare och vårdgivare som du valt att ansluta. Om ett avvikande värde upptäcks kan du som Coala Premium användare ta kontakt med Hjärtupplysningen™ direkt eller en ansluten läkare.

Hjärtupplysningen är en vårdgivare som ger sjukvårdsrådgivning med stöd av Coala. De kan manuellt analysera dina mätningar, din profil och ditt allmäntillstånd för att vägleda dig till rätt fortsatt vård. 

All utveckling, tillverkning och verifiering har skett i Sverige.

Se filmer och berättelser från kunder här.

 

Vill du mildra din oro eller bara förstå ditt hjärta bättre?.

Coala är utvecklad för att kunna detektera tecken på oregelbunden hjärtfrekvens såsom hjärtrusningar, förmaksflimmer, olika typer av arytmier och andra tecken på hjärtsjukdomar som kliniskt skolad personal kan lyssna sig fram till.

Coala är ideal för att utreda en oregelbunden hjärtfrekvens och förstå ditt hjärta bättre. Kanske har du gjort en EKG-utredning, men den upptäckte inte något.

Förmaksflimmer, som är ett av de vanligaste hjärtrytmrubbningarna, upptäcks lättast med EKG-undersökning över tid eftersom flimmer uppkommer med oregelbundenhet.

Genom att använda Coala över tid kan därför förmaksflimmer och andra arytmier såsom hjärtklappning och dubbelslag upptäckas tidigt och förstås bättre, vilken ingen annan metod idag kan utan att det medför stora kostnader. 

 Coala Heart Monitor, smidig och snabb hjärtövervakning
 
 Coala Heart Monitor, smidig och snabb hjärtövervakning

Upplever du hjärtrusningar? Med Coala kan du få svar om du bör söka vård eller inte.

Hjärtrusningar och hjärtklappningar är vanliga, men ändå svåra att fånga. Med Coala har du bättre möjlighet att fånga dessa. Du kan analysera ditt hjärta hur mycket som helst, och när du vill. All data sparas säkert i molnet och du får resultatet inom bara ett par sekunder - direkt i Coala appen. 

Coala levereras med en laddningsstation och olika accessoarer, anpassade för att snabbt och enkelt kunna göra en screening av hjärtat i vardagen. Inga sladdar, inga påklistrade elektroder, bara supersmart svensk teknik.

Coala Heart Monitor och dess analysmjukvara är klassad enligt Läkemedelsverket och EU-lagstiftning som en CE-godkänd medicinteknisk produkt. Det samlade medicintekniska systemet har därför validerats noga innan det har blivit godkänd för försäljning och användning på den svenska marknaden.

Viktigt att påpeka att Coala upptäcker inte ischemi, hjärtsvikt eller blodtryck.

 
 Coala Heart Monitor, smidig och snabb hjärtövervakning

Upptäcker Coala avvikelser finns specialister uppkopplade för att direkt ge dig råd. 

Coala Heart Monitor är en långsiktig och närvarande trygghetstjänst för ditt hjärta.

Som Coala Premium-kund har du tillgång till Hjärtupplysningen är Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare med direkt uppkoppling mot Coala. En enskild vårdgivare som ger sjukvårdsrådgivning per telefon. 

Hjärtupplysningen har direkt och säker uppkoppling mot Coala Care Portalen och ges där en översikt över varje enskild ansluten Coala användares resultat av bröst- och tum-EKG, inspelat hjärtljud, dennes profil samt angett allmäntillstånd. Detta utgör underlag för vidare analys och stöd till  den individuella medicinska bedömning som vårdgivaren gör.

Du kan också be din egen vårdgivare koppla up sig mot din Coala, det är kostnadsfritt för vården. Genom detta kan de, på ditt eget medgivande, följa ditt hjärta och analysera dina mätningar.

Prata med din vårdgivare om Coala så hjälper vi dem att ansluta sig. Det är enkelt och portalen kan nås från fliken dator som helst

 
algoritmer.png

Coala kan upptäcka 9 olika rubbningar i hjärtat, och om hjärtat slår normalt

Coala Life använder avancerade algoritmer för analys av de EKG-signaler som spelas in med din Coala. Algoritmerna som ingår i mjukvaran är utvecklade i Sverige och validerade i ett samarbete mellan Lunds Universitet och Karolinska Universitetssjukhuset.

Mjukvaran analyserar EKG signalen i detalj, och en mängd information tas fram som på olika sätt beskriver innehållet i signalen. Kategoriseringen sker på ett liknande sätt som när en läkare ställer en preliminär diagnos genom att studera signalen. 

På Kardiovaskulära Vårmötet i Stockholm 2018 presenterades en studie som bekräftade den mycket höga noggrannheten i systemet, läs mer här

För ytterligare info, läs här.

 

Nu kan du ladda ned och dela kompletta EKG mätningar direkt i din telefon och surfplatta

Dina EKG-mätningar kan enkelt laddas ned, delas och visas direkt i Coala appen! Klicka på symbolen uppe i högra hörnet vid mätningen och välj ladda ned eller skicka.

Tips för dig som iPhone-användare är att ladda ner dina EKG-mätningar och spara dem i iBooks-appen som finns i mobilen. EKG mätningarna kan du t ex visa för din vårdgivare eller dela med dem som håller dig kär.

Nu finns också en påminnelsefunktion och möjlighet att synka data med Apple Health (gäller endast Apple iOS användare). 

 

 
trender.png

Skapa din egen databank för livet

Med nya Coala appen kan du även ange vikt och blodtryck i samband med mätning, samt bättre följa dina trender över tid. 

 

Unik svensk, digital teknik för ditt hjärta.

Coala Heart Monitor baseras på lång svensk forskning och utveckling och skyddas av ett 20-tal patent. Kortfattat så består Coala av tre stycken EKG-elektroder samt ett digitalt stetoskop. Coala registrerar EKG och hjärtats ljud samtidigt.

Coala är utvecklad för att detektera tecken på förmaksflimmer, olika typer av arytmier såsom hjärtklappning och andra tecken på hjärtsjukdomar som kliniskt skolad personal kan lyssna sig fram till. Förmaksflimmer som är ett av de vanligaste hjärtrytmrubbningarna, upptäcks lättast med EKG-undersökning över tid eftersom flimmer uppkommer med oregelbundenhet.

Allt är integrerat, inga sladdar behövs och inga påklistrade elektroder. Du behöver inte heller byta batterier, Coala laddas enkelt!

 

 
Produkt13.jpg

Köp direkt på nätet eller genom LloydsApotek

Beställ din egen Coala via Coala Life's webbshop här, eller besök ditt närmaste LloydsApotek. 

Coala aktiveras sedan genom att teckna ett abonnemang, vilket ger obegränsade möjligheter till screening, analys och säker lagring av dina data. Precis som att köpa en mobiltelefon så behöver Coala ett abonnemang för att fungera.

För mer information om abonnemangen, se längre ned på sidan.

 

Här kan du se en kort film om tekniken bakom Coala hjärtmonitor

Vill du veta mer om tekniken bakom Coala?

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Företaget har utvecklat en portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och screening av hjärtat.

Coala Heart Monitor är en prisbelönt tjänst som lanserades i slutet av 2016 och säljs direkt till slutkund genom LloydsApotek. Under 2017 breddades portföljen med Coala Pro inrktad mot vården för att möjliggöra kostnadseffektiva, enkla och digitala arytmiutredningar på distans. Vi gör det möjligt för alla att följa sitt hjärta.

Bolagets teknikplattform och tjänst bygger på patenterad teknologi och en kommersiell lösning som möjliggör distansövervakning och självscreening av hjärtljud och EKG. Över 90 miljoner kronor har investerats i Coala Life av ledande svenska investerare och bakom bolaget står en styrelse med bred kompetens och erfarenhet från vården. Läs mer om oss här


Ett ekosystem som minskar din oro. Följ ditt hjärta när och var du vill.

Coala Heart Monitor är en trygghetslösning baserad på över 10 år av svensk forskning och utveckling.
Det är ett ekosystem där innovativ teknologi möter mänsklig kunskap – allt för att ge dig en tryggare vardag och kontroll över ditt hjärta.

steg 1: screena

Använd din Coala regelbundet för att följa och screena ditt hjärta. 

steg 2: ANALYS

Din hjärtdata analyseras i realtid av avancerade algoritmer, på samma sätt som en läkare ställer en preliminär diagnos.

steg 3: normalt

Om allt är normalt syns det tydligt i appen
och din mätning sparas i din journal. 

 

steg 4: avvikande

Om avvikande värde upptäcks blir användaren underrättad direkt i appen och din mätning
sparas i din journal.

steg 5: vårdkontakt

Rekommendation för nästa steg och kontakt
med vården. Eller ta med din mätning
vid nästa läkarbesök. 

steg 6: hjärtupplysningen

För dig med Coala Premium abonnemang kan du kontakta Hjärtupplysningen™ direkt. De analyserar dina resultat i realtid och kan vägleda dig till nästa steg. Du kan även kontakta en ansluten vårdgivare, exempelvis din doktor, direkt från appen. 


Vilket abonnemang passar dig?

Alla som använder en Coala gör det av olika individuella anledningar. En del vill följa sitt hjärta för att stilla en oro, andra vill ha en snabb tjänst där utbildade hjärtsjuksköterskor alltid finns nära till hands. Därför har vi tagit fram två olika abonnemangsformer, Coala Premium och Coala Basic. 
Samtliga abonnemang tecknas på 12 månader och kan endast ansökas om genom www.coalalife.com. Minimiålder är 18 år.  

COALA PREMIUM ABONNEMANG

 • Obegränsat antal hjärtmätningar av EKG, hjärtljud och puls.

 • Automatisk analys av dina EKG-mätningar baserat på 10 olika kategorier.

 • Integrerad sjukvårdsrådgivning genom Hjärtupplysningen™*.

 • Möjlighet för externa vårdgivare att få tillgång till din Coala journal via Coala Care Portal**.

 • Säker, krypterad och obegränsad datalagring av dina hjärtdata under 3 år.

 • Möjlighet att bidra till forskning genom att delta i Coala Atlas.

 • Ladda ned, dela och visa EKG-mätningar som pdf direkt från Coala appen.

 

COALA BASIC ABONNEMANG

 • Obegränsat antal hjärtmätningar av EKG, hjärtljud och puls.

 • Automatisk analys av dina EKG-mätningar baserat på 10 olika kategorier.

 • Möjlighet för externa vårdgivare att få tillgång till din Coala journal via Coala Care Portal**.

 • Säker, krypterad och obegränsad datalagring av dina hjärtdata under ett år.

 • Möjlighet att bidra till forskning genom att delta i Coala Atlas.

 • Ladda ned, dela och visa EKG-mätningar som pdf direkt från Coala appen.

Coala Hjärtmonitor Heart monitor

* Hjärtupplysningen är en extern, fristående vårdgivare som erbjuder sjukvårdsrådgivning baserat på dina resultat från Coala. Tillgängliga via telefon dagligen mellan 08:00 och 21:00, i enlighet med Coala Lifes användarvillkor. I ett Coala Premium abonnemnang ingår tolv telefonkonsultationer per 12-månadersabonnemang, att nyttjas fritt under perioden. 
** Vårdgivare kan få tillgång till användardata under BankID godkännande via Coala Care Portalen om accepterade av Coala-användaren.


   ”Coala Heart Monitor är en säker, svensk innovation som ger alla möjlighet att kolla sitt hjärta när som helst och som kan hjälpa att minska din oro.   Lars-Göran Kjellin, Allmänläkare

”Coala Heart Monitor är en säker, svensk innovation som ger alla möjlighet att kolla sitt hjärta när som helst och som kan hjälpa att minska din oro.

Lars-Göran Kjellin, Allmänläkare


Coala Heart Monitor består av Coalan som gör mätningen, en app som du laddar ned på din smartphone, och Coala Cloud där all din data lagras tryggt och säkert.
Coalan laddas enkelt i en laddningsstation. Du får även med tillbehör som gör det enkelt att använda och ta med Coalan i vardagen.