Priser och utmärkelser

 

Serendipity Challenge 2017 - Nordeas Partnerpris

Inom ramen för finalen i Serendipity Challenge 2017 i Almedalen så korades Coala Life till vinnare av till Nordeas partnerpris.  

Motiveringen löd:

"Vi har sett otroligt många spännande produktbolag och starka servicemodeller! Vår vinnare lyckades redan i sin korta hisspitch visa att de förenar dessa två i en globalt skalbar produkt. När den produkten dessutom lindrar oro, frigör viktig vårdtid och räddar liv är det självklart att vårt hjärta klappar starkast för vår vinnare av Nordeas partnerpris, Coala!"

- Att vinna det här priset är helt fantastiskt för oss! Det skapar möjligheter att hitta nya partners och framtida kunder, säger Philip Siberg, Coala Life’s Co-founder och CEO om priset, som är en resa till Silicon Valley där de bland annat kommer få träffa investerare.

Läs Nordeas pressrelease här

TSC-logo-2017.png
 

eHealth Award 2017

Coala Life är stolta vinnare av eHealth Award 2017 med trygghetstjänsten Coala Heart Monitor. Priset delades ut av folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikströms statssekreterare Agneta Karlsson och presenterades på Vitalis eHälsomässa i Göteborg.

Juryns motivering lyder; 

De har en innovativ produkt, slutanvändaren har deltagit i utvecklingen och det är en stor marknadspotential, både nationellt och internationellt. Produkten möjliggör en individcentrerad vård, vilket bidrar till förebyggande behandling snarare än att sjukdom får utvecklas och kräver akut och omfattande behandling. Coala Life kommer att bidra till ökat patientengagemang, förbättrad livskvalitet och vård samt minskad dödlighet

Priset går till ett svenskt företag med en innovativ eHälsolösning eller produkt som har påvisat fördelar för patient, vårdgivare och/eller vårdorganisation och är ett samarbete mellan Vitalis, Nordic Connected Health Star Track, Cerner och Sahlgrenska Science Park.

 

 

33-Listan

För tionde året i rad har tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden tagit fram den prestigefyllda 33-listan som utser vilka av dagens teknik-startups som har potential att bli morgondagens börsjättar. Coala Life placerade sig på listan i konkurrens med över 200 nominerade företag.

-Vi är otroligt glada över att ha blivit utvalda till listan och mycket stolta över att vår unika tjänst Coala Heart Monitor uppmärksammas, säger Philip Siberg, vd Coala Life

Den första 33-listan presenterades 2008, och under åren har 190 bolag varit med – däribland Spotify, Izettle och Truecaller. Ny teknik och Affärsvärldens ambition med listan är att ge en bild över vilka företag som har möjlighet att bli det här århundradets nya storföretag.

33-listan_VINNARE coala life
 

 

PC För Alla - Bra Val!

PC för Alla är Sveriges största och mest lästa PC-tidning rekommenderar Coala Heart Monitor och ger den 9 av 10 i betyg.

"Visst är det värt mycket att hålla koll på hälsan och Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv."

Utdrag ur artikeln:

Föredömligt enkel

Att komma igång med Coala Heart Monitor visar sig vara föredömligt enkelt. Vi laddar hjärtmonitorn, laddar ned Coala-appen till vår smartphone, fyller i användaruppgifterna, parkopplar telefonen och hjärtmonitorn och kan därefter utföra vår första mätning.

 

 

M3 Rekommenderar

Tekniksajten M3 rekommenderar Coala Heart Monitor och ger den 9 av 10 i betyg.

"Coala Heart Monitor är ett smidigt och lättanvänt digitalt stetoskop som hjälper dig hålla koll på ditt hjärta och upptäcka eventuella hjärtsjukdomar i tid."

 

 

Swedish Mobile Awards

Coala Life var finalist i Mobilgalan 2017 i kategorin Connected Health för vår e-hälsotjänst Coala Heart Monitor.

Mobilgalan, The Swedish Mobile Awards, är mobilbranschens svar på Oscarsgalan. Där prisas bland annat de mest framgångsrika innovationerna, startup-bolagen, produkterna och tjänsterna. Mobilgalan är en del av Connected Business Days och anordnas av Mobile Institute, som verkar för att vara en arena för möten som skapar samarbeten över branschgränserna.

Mobilgalan Coala Life